Aras ve İstos yayınevlerinin birlikte düzenlediği Yılsonu Kitap Panayırı kitapseverleri Anadolu’nun iki kadim halkı olan Ermenilerin ve Rumların kültürüyle buluşturacak. 19 ve 20 Aralık günlerinde Beyoğlu Panayia İsodion Kilisesi avlusunda gerçekleşecek olan kitap panayırında iki yayınevi 200’ü aşkın kitapla yer alacak.

Ermenice ve Türkçe kitaplarıyla Ermeni kültürüne açılan bir pencere olan Aras Yayıncılık, yaşadığımız coğrafyadan dünyanın dört bir yanına dağılan Ermenilerin edebiyatına ve tarihine ışık tutuyor. Aras, Ermenice edebiyatın modern döneminin klasiklerinin yanı sıra, diasporada yaşayan günümüz yazarlarının ürettiği eserlere kadar geniş bir yelpazede yayın yapıyor.

Rumların ve İstanbul’un tarihi, kültürü ve hayatına dair çalışmalara katkılar sunmak ve on yıllarca kesintiye uğramış bir yayın geleneğini canlandırmak amacıyla kurulan İstos ise Türkçe, Yunanca-Türkçe ve Yunanca eserleri okuyucularla buluşturuyor. Artık tarihi bir vesika sayılabilecek metinleri Türkçeye kazandıran İstos, bir yandan da İstanbul’da günümüzde üretilen Türkçe ve Yunanca edebi ve akademik çalışmaları ilgilenenlerin dikkatine sunuyor.

İstanbul’un önemli buluşma noktalarından olan Hacopulo Pasajı yanındaki Panayia İsodion Kilisesi’nin avlusunda, 19 Aralık Cumartesi ve 20 Aralık Pazar günü 10:00- 20:00 arasında, 200’ün üzerinde kitaba %50’ye varan indirimlerle ulaşabilirsiniz.