Elif İnce / Radikal

Yazar Ahmet Ümit, basında yer alan “Beyoğlu ’nun En Güzel Abisi romanı Tarlabaşı projesi reklamlarında kullanılacak” haberine tepki gösterdi.

Habertürk gazetesinin 16 Kasım tarihli haberine göre Çalık Gayrimenkul, Tarlabaşı’ndaki kentsel dönüşüm projesinin reklam yüzü olarak Fransız aktör Jean Reno ile anlaştı. Habere göre Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, “lansmanda romana da atıfta bulunacaklarını ve Jean Reno’yu yerleşimin ‘en güzel abisi’ olarak tanıtacaklarını” söyledi.

Radikal’e konuşan Ahmet Ümit, romanının proje reklamlarında kullanılacağı haberini ilk kez duyduğunu belirterek, “Benden tümüyle habersiz yapılmış bir iş, fikir haklarımı çalıyorlar. Kimse beni ne aradı ne de sordu. Zaten arayıp sorsalar da izin vermem bakış açımdan dolayı mümkün değil. Kentsel dönüşüm gerekli ama tarihi dokuya zarar vermeden, orada yaşayan insanlar mağdur edilmeden yapılmalı. Romanımın isminin kullanılmasına izin vermeyeceğim, ne verirlerse versinler kabul etmem. Kabaca bir oldu bittiye getirme çabasıdır. Avukatıma söyleyeceğim ve hukuki yollara başvuracağım” diye konuştu.


Haberde Reno'nun, 'dönüşen' Tarlabaşı'nın en güzel abis olacağı belirtiliyordu.

'GAZETENİN YAKIŞTIRMASI'

Çalık Gayrimenkul Kurumsal İletişim Direktörü Mehmet Ger ise haberi yalanladı: “Tamamen gazetenin yakıştırması. Biz Jean Reno’yla anlaştık onu getireceğiz, reklamımızda oynayacak. Ahmet Ümit’le bu işin hiçbir alakası yok, Ahmet Ümit’le hiçbir çalışmamız yok, keşke olsa. Onu da çağırmak isteriz tabii ki, projemize değer katar açıkçası. Roman da çok meşhur olduğu için ulaşsak da projemizi anlatsak diyorduk kendi aramızda... Ahmet Ümit Bey’le de görüşürüz, çağırırız. Bu roman çok gündemde olduğu için, gazete haberi okutturabilmek için bir yakıştırma yapmış. Bunu gördük beğendik, hoşumuza da gitti. Ama Habertürk’ün yakıştırmasından başka bir şey değil. Hiçbir şekilde atıfta bulunmayacağız.” (Radikal)

(Resim: http://eminturan.wordpress.com/istanbul-resimleri/ )