Gazeteci Ahmet Şık'ın yeni kitabı "Pusu- Devletin Yeni Sahipleri" yarından itibaren kitabevlerinde satışa sunulacak. Ayrıca, tahliye sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle de hakkında yeni bir dava açıldı.

 

Postacı Yayınevi tarafından yayımlanan kitapta, "İmamın Ordusu'nu yazarken hangi belgenin peşindeydi?", "Bu belge onu neden hedef yaptı?", "Onu bu belgeyi bulup yayınlamaktan vazgeçirebildiler mi?" gibi sorular cevap buluyor.

 

Kitabın arka kapağından:

 

"Türkiye'nin en kapsamlı davası, ülkenin üzerindeki darbe gölgesinin kaldırılması ve ülkenin demokratikleştirilmesi için bir umut olarak başlamıştı.

 

Bu dava ile ilgili bir kitap yazan gazeteci durumun hiç de böyle olmadığını, dalga dalga gelen operasyonların gölgesinde derin devleti ele geçirme savaşının yaşandığını fark etti.

 

Yaşananlar, anlatıldığı gibi düne değil bugüne ait bir hesaplaşmaydı. Yaratılanın sivilleşme ve demokratikleşme illüzyonundan öte bir şey olmadığını gösterecek yeni bir kitap yazmaya karar verdi.

 

Bir cemaatin 12 Eylül darbesinden sonra devlet içinde nasıl örgütlendiğini, polis teşkilatını nasıl ele geçirdiğini, karşı çıkanların komplolarla nasıl tasfiye edildiğini, kapalı kapılar ardında birilerinin nasıl 'delil yarattığını' yazmaya başladı.

 

Ama kısa süre sonra kurulan bir pusu, hayata geçirilen bir komployla kitabında anlattığı akıl almaz oyunlardan birinin içinde buluverdi kendini.

 

Gazeteci Ahmet Şık Silivri Cezaevi'nde yazmaya devam etti ve PUSU'yu anlattı:

 

'İmamın Ordusu'nu yazmaya nasıl ve neden karar verdi?

'Örgüt arkadaşları'yla emniyette ve cezaevi ring araçlarında nasıl tanıştı?

Gözaltında, Metris ve Silivri Cezaevi'nde neler yaşadı?

Özel yetkili gazeteciler nasıl ve neden saldırdı?

AKP ve cemaatin yeni medyası nasıl dizayn edildi?

Ergenekon operasyonları konusunda ne düşünüyor?

'İmamın Ordusu'nu yazarken hangi belgenin peşindeydi?

Bu belge onu neden hedef yaptı?

Onu bu belgeyi bulup yayınlamaktan vazgeçirebildiler mi?"

 

 

7 YIL HAPSİ İSTENDİ!

Gazeteci Ahmet Şık’ın tahliye olduktan sonra Silivri Cezaevi çıkışında söylediği sözlere ilişkin "Tehdit" ve "Kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret etmek" suçlarından 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. 39 hakim ve savcının mağdur olarak yer aldığı iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi halinde Ahmet Şık önümüzdeki günlerde Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

 

Silivri Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı Necip Doğan, Odatv Davası kapsamında tahliye olduktan sonra Ahmet Şık’ın Silivri Cezaevi çıkışında söylediği sözlerine ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Ergenekon soruşturmaları kapsamında görev alan 39 savcı ve hakimin mağdur sıfatıyla yer aldığı iddianamede, Gazeteci Ahmet Şık’ın "tehdit" ve "Kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret etmek" suçlarından 3 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

 

İDDİANAME MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ

İddianame incelenmek üzere Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianamenin kabul edilmesi halinde Ahmet Şık önümüzdeki günlerde Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

 

TAHLİYE OLDUKTAN SONRA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

12 Mart’ta 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Odatv Davası’nda tahliye edilen Ahmet Şık, cezaevi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada "Bu komployu kuran, yürüten polisler, savcılar ve hakimler bu cezaevine girecek. Onlar buraya girdiğinde adalet gelecek" demişti. Ahmet Şık Odatv Davası kapsamında bir yıl tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilmişti.