Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Midyat ilçesinde düzenlenen Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde yaptığı konuşma tartışmalara yol açtı.

Etkinlikte kadınlara seslenen Vali Turhan Ayvaz, şunları söyledi:

KADINI 'YEMEK YAPAN' OLARAK RESMETTİ

"Kadınlar Günü’nün erkekler için bunun anlamı nedir? Erkekler için anlamı şudur. Evde hanımefendi hasta olduğu zaman veya anne ve babasını ziyarete gittiği zaman, biz erkekler bundan hiç hoşlanmayız o yüzden onlar evden ayrıldığında evde hayat duruyor. Hatta itiraf etmek lazım ki, erkekler evde aç kalıyor. Dolayısıyla kadınlar için sadece 12 ayda bir gün, erkekler için kadınlar günü her gündür."

KADINA ŞİDDETİ İÇKİYE BAĞLADI

"Toplumda muhakkak ufak tefek arızalar oluyor. Bayana şiddet gösterenler oluyor. Baştan siz de evleneceğiniz erkeği iyi seçin, psikolojisini iyi ölçün. Böyle içkici, kumarcı vesaire manyaklarla evlenirseniz böyle olur. Onun için bu iş biraz da size kalmış; annelere, babalara kalmış. Her toplumda muhakkak çürük elmalar oluyor. İnşallah bu sorunlar da zamanla kanunlarımızla hal olacak.

Bir kadın 18 yaşından önce evlendirildiği zaman, çoluk çocuğa karıştığı zaman, en küçük bir kavga ve gürültüde anne ve babasının evine tekrar çocuğuyla döndüğünde, işte dünyası hem kendi başına çökmektedir hem de çocuğunu küçük yaşta evlendirip, ben kurtuldum diyen anne ve babaların başına dünya çökmektedir.

En şanslı bayan okuyan bayandır, çalışandır. Eline ekmeğini alan ve altın bileziği takan, okuduktan sonra doktor, mühendis ve milletvekilliğine kadar yükselendir en şanlı bayan. İnşallah sizler en şanslı bayanlar olma yolunda ilerlersiniz.”