Taksim Gezi Parkı'nda toplanan yaklaşık 100 anne İstanbul Valisi Mutlu'nun annelere "çocuklarınızı alın" yönündeki açıklamasının ardından Taksim Meydanı'nda kol kola girip zincir oluşturarak eylem yapan çocuklarına destek verdi.

Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden 'Abdullah Cömert çocuğumuzdur' diyerek alana giren anneler daha sonra el ele tutuşarak insan zinciri oluşturdu.

Taksim Gezi Parkı direnişinin 17'nci gününde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun gezi parkında bulunan direnişçilerin annelerine yönelik 'çocuklarını alın'  yönündeki açıklaması üzerine yaklaşık 100 anne kol kola meydana girip zincir oluşturarak çocuklarına destek verdi.

Meydanda ' "Anneler burada başbakan nerede”, “Her yer Taksim her yer direniş"  sloganları atan grup bir süre yerde oturarak alkış tuttu.

Daha sonra yerden kalkan anneler tekrar kol kola girip AKM önünde toplanan polislerin önünden geçerek Gezi Parkı’na doğru yürüdü.

SANATÇILARDAN AÇIKLAMA

Öte yandan eylemin 17'ncı gününde aralarında Zafer Algöz, Meltem Cumbul, Rıza Kocaoğlu, Sermiyan Midyat, Barış Falay, Nail Kırmızıgül, Sarp Apak, Levent Sarpoğlu'nun da bulunduğu çok sayıda sinema ve tiyatro oyuncusu Gezi Parkı merdivenlerinde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı grup adına ünlü oyuncu Meltem Cumbul okudu.

Açıklamada şu ifadeler yer verildi:

"Gezi Parkı eylemlerinin 17'nci günündeyiz. Görüşmeler Gezi Parkı eylemcilerinin meşru temsilcilerini de kapsayacak şekilde genişlemiştir. Bu gelişmeyi umut verici bir adım olarak değerlendiriyoruz. Diyaloğun sağlıklı bir şekilde gelişmesi için endişelerimizin giderilmesini bekliyoruz. Ülke genelinde polis şiddeti hala daha devam ediyor. Başından beri barışçıl eylemlerini büyük bir inanç, dirayet ve demokratik olgunlukla sergileyen Gezi eylemcileri halen müdahale tehdidi altında kalıyor. Görüşmelerin devam edilebilmesi ve eylemciler tarafından sağlıklı bir şekilde tartışılabilmesi için Gezi Parkı'na herhangi bir müdahale yapılmamalıdır. Türkiye'nin dört bir yanında Gezi Parkı için sokağa çıkan binlerce insana karşı uygulanan polis şiddeti sona erdirilmelidir. Eylemlerin başından itibaren gözaltına alınan bütün eylemciler serbest bırakılmalıdır. Diyalogun sürmesini, polis şiddetinin sona ermesini ve müdahale tehdidine son verilmesini talep ediyoruz. Bugünkü gelişmeler çok olumlu, umarım bu her zaman devam eder."

Sanatçılardan oluşan grup 'Her yer Taksim, her yer direniş' şeklinde slogan atarak parka geri döndü.