Ege Üniversitesi'nde okuyan bir kadın öğrenci, Mediko'ya tedavi ve ilaç almak için başvurdu. Ancak kadın öğrenciye zorla gebelik testi yapılmak istendi.

Bunun üzerine kadın öğrenciler, Mediko önüne bir araya gelerek uygulamayı protesto etti. Ege Üniversitesi Kadın Dayanışması'nın çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, "Yaşasın kadın dayanışması", "Jin jiyan azadi" sloganlarını attı.

Kadın öğrenciler adına bir açıklama yapan Yeliz Çam, AKP'nin iktidara geldiği günden bu yana ülkede kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz olaylarının arttığını belirtti. Kadın bedeninin erkek egemen sistem tarafından sömürüldüğünü, suçluların ise devlet tarafından korunduğunu ifade eden Çam, Başbakan Erdoğan'ın kürtaj açıklamasıyla birlikte kadın bedenine yönelik müdahalelerin arttığına işaret etti.

Çam, şimdi de Başbakan'ın "kızlı erkekli evler" açıklamasıyla namus bekçiliğine soyunduğunu söyledi.

Çam, "Onurumuzu, ruhumuzu ve bedenimizi asla teslim etmeyeceğiz. Ataerkil toplumun cinsiyetçi işbölümüne, toplumsal hiyerarşisine, ikiyüzlü adalet ve ahlak anlayışına karşı asla sessiz kalmayacağız. Gericiliğin, cinsiyetçiliği meşrulaştıran, kadını sosyal yaşamda yok sayan ve kadına karşı işlenen suçları normalleştiren karanlığa karşı direneceğiz" diye konuştu. (ETHA)