Ukraynalı kadınlar Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kırım’ın Rusya’ya ilhakını onaylamasının ardından, Rus erkeklerine karşı seks boykotu çağrısında bulundu.

'Ruslara verme' adlı kampanya için Facebook’ta oluşturulan sayfa daha şimdiden yaklaşık 2 bin kişi tarafından beğenilirken, kampanya kapsamında üzerinde vajina gibi görünecek şekilde bir araya getirilmiş iki elin bulunduğu t-shirt'ler de satışa çıkarıldı.

'SADECE CİNSELLİKLE İLGİLİ DEĞİL'

Kampanya sloganı olarak Ukraynalı şair Taras Şevçenko’nun 1838 tarihli şiiri Kateryna’nın “Oh tatlı bakireler, aşık olun tabii, ama Ruslara değil” dizesini kullanan aktivistler, kampanyaya gelen eleştirilerin ardından “Aslında sloganlarının sadece cinsellikle ilgili olmadığını” iddia etti.

TARTIŞMA YARATTI

Aktivistler kampanyanın Facebook sayfası üzerinden yaptıkları açıklamada t-shirt'lerle poz vermeyi kabul eden kadınların “Kırım’ı Ruslar’a verme” demek istediklerini, sloganın cinsel çağrışımının ön planda olmadığını, akıllarına sonradan geldiğini söyledi. Ancak bu açıklamayı yetersiz bulan birçok Ukraynalı sosyal medyada kampanyayı “Bir Rus erkeğine aşık olan Ukraynalı bir kadını da mı düşman ilan edeceğiz? Hem zaten ne zaman bütün Rusları düşman görmeye başladık ki” benzeri yorumlarla eleştirdi. (Vatan)