Genç bir FEMEN aktivisti olan Amina'nın sanal dünyadaki çıplak eylemi Tunus'ta olay yarattı.

19 yaşındaki Amina, Ukrayna merkezli feminist hareketin Tunus Facebook sayfasına üstsüz fotoğraflarını koydu, muhafazakar kesim ayağa kalktı.

Bedenine, "Kahrolsun ahlaki kurallarınız. Bedenim benimdir, kimsenin de onur kaynağı değildir," yazan Amina'ya  yönelik olarak, şeriatı savunan kesimden "kırbaçla cezalandırılsın" sesleri yükselirken; İnsan hakları örgütleri de Amina'ya destek verdi.

İslamcı hackerler ise Amina'nın eyleminin ardından, FEMEN'İN Tunus Facebook sayfasını hackleyerek, Amina'nın protesto fotoğraflarının yerine İslam'dan ayetler koyarken, Amina'ya yönelik tepkiler kısaca şöyle:

TEPKİLER

-Facebook'taki fotoğraflar üzerine ülkedeki Ahlakı Koruma ve Suçu Önleme Komisyonu Başkanı din adamı Almi Adil, Amina’nın şeriat yasalarına göre en az 80 kırbaç cezası alabileceğini, ancak taşlanarak öldürülmesinin daha uygun olduğunu söyledi.

-Amina, ailesi tarafından psikiyatri kiliniğine kaldırıldı

-Selefi bir temsilci ise Tunus gazetelerine, "Yaptığı hareket salgına dönüşebilir. Başka kadınlara da bulaşabilir. Bu yüzden eyleminin (cezalandırılarak) izole edilmesi bir zorunluluk," dedi.

Hakkında dava açılan Amina’nın suçlu bulunması halinde en az iki yıl hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

4 NİSAN'DA AMİNA İÇİN SOKAĞA ÇIKACAKLAR

Konuya ilişkin olarak FEMEN ve diğer kadın örgütleri ise Amina'yı destekliyor. Feminist aktivistler Amina için 4 Nisan'da sokağa çıkmaya hazırlanıyor.