Doğadan Çay'ın yeni çıkardığı yeşil çay reklamındaki cinsiyetçi söylem tepki çekti. Kadınların tepkisi üzerine reklam filmi kaldırıldı.

Doğadan Çay poşet yeşil çay ürününü tanıtmak için hazırladığı reklamda “Kadınlar ne ister?” sorusunu yanıtlıyor. Kadınlara yönelik cinsiyetçi genellemelerle kurulan reklamda “kadınlar ne ister?” diye soran erkek sesi, 1 dakika boyunca aralıksız maddeler sıralıyor:

“Kaçmayan bir çorap, filmlerdeki gibi bir aşk ister. Daima 34 beden olsun ister, kilo yapmayan pasta ister… Ayakkabı da ister, çanta da ister, çok ister; mükemmel erkek ister, şiir okusun ister, bir de çanta alırsa kalpten sever. Söylediklerinin yapılmasını ister ama söylemeden yapılsın ister. Çikolata ister, çiçek ister, sonra yine ayakkabı ister!…”

sendika.org'da yeralan habere göre cinsiyetçi reklama Twitter'dan tepki gösteren kadınlar bir de imza kampanyası başlattı. İmza kampanyası sürerken sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getirmeye devam eden kadınlar #boykotdoğadan etiketiyle çöpe attıkları çayların fotoğraflarını çekerek paylaştı.