İstanbul Tarlabaşı’nda yaşanan bir vahşet, olaydan on bir gün sonra açığa çıktı. Beyoğlu Tarlabaşı Bulvarı’nda 10 Mart günü sabaha karşı gerçekleşen olayda altı kişilik bir erkek grubu, bir kadına sokak ortasında tecavüz etmeye kalkıştı. Duruma tanıklık eden hiç kimse gruba müdahale etmezken, bir kişi kadını kurtarmak için harekete geçti. İsminin İ. Olduğu öğrenilen kişi, tecavüz etmek isteyen beş kişilik grup tarafından darp edildi.

Radikal'in haberine göre, 10 Mart gecesi sabah karşı 04:00 sularında Aksaray dolmuşlarının kalktığı noktada yaşanan olaya bir arkadaşıyla tanıklık eden İ. Yaşanan olayı şöyle anlattı:

“Eve gitmek için dolmuşlara gidiyordum. Tarlabaşı Bulvarı’nın üzerine denk gelen yerde, Mis Sokağın bitiminde bir kadının köşeye çekildiğini, altı adamın başında beklediğini, bir adamın kadının bacaklarının arasına elini koyduğunu gördüm. Kadın kurtulmaya çalışıyordu. Etrafta açık dükkanlar ve şahitler olmasına kimse müdahale etmiyordu. Önce “Ne yapıyorsunuz?” diye sordum. Benim üzerime de gelince, cep telefonumu çıkarıp polisi aramaya çalıştım. Beni kovalamaya başladılar. Ben de hem kaçtım hem polisi aramaya çalıştım. Beni de yakaladılar. Yumrukla gözüme vurdular, gözlüğüm kırıldı. Beni de dövmeye başlayınca yoldan geçen bir arabanın kaportasına vurdum, “Niye yardım etmiyorsunuz?” dedim. Kadın o sırada kendini kurtarmaya çalıştı. Dönüp ikisi kadını götürdüler. Polis 15 dakika sonra geldi.”

İ., saldırganlardan şikayetçi olduğunu belirterek MOBESE görüntülerinin incelenmesini istedi, polislerden “olayın gerçekleştiği yer kör bir nokta” yanıtı aldı. Olayın açığa çıkması için kadın örgütleri harekete geçti.

KADIN DERNEKLERİ HAREKETE GEÇTİ

AKA-DER Kadın Faaliyeti, Anarşist Kadınlar, Bağımsız Feministler, Bilgi Gökkuşağı LGBT Kulübü, Boğaziçi luBUnya, Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü, Cinsel Şiddete Karşı Kadın Platformu, Cinsiyetçilikten Heteroseksizmden ve Eril Şiddetten Rahatsız Erkekler, Eğitim-sen İstanbul Üniversiteler Şubesi Kadın Komisyonu, Emekçi Hareket Partili Kadınlar, Emek Partisi'nden Kadınlar, Eşitlik İzleme Grubu, Feminist Yaklaşımlar Dergisi, Gökkuşağı Kadın Derneği, Halkevci Kadınlar, İllet, İMECE Kadın Sendikası, İMECE Toplumun Şehircilik Hareketi, İstanbul İHD Kadın Komisyonu, İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği, Kadın Kapısı Derneği, Kadınlarla Dayanışma Vakfı, Kaos GL, Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, MSGSÜ Flu Baykuş, ÖDP'li Kadınlar, Sosyalist Feminist Kolektif, Sosyalist Kadın Meclisleri, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, RADAR- İstanbul Üniversitesi Eşcinsel Biseksüel ve Transgender Topluluğu, Yeni Demokrat Kadın, Yeşiller ve Sol Gelecek Partili Kadınlar olaydan sorumlu kişilerin bulunabilmesi için bir bildiri hazırladı.