Atatürk Havalimanı asansöründe tacize uğrayan manken Tuğçe Dural, Türkiye'de tacizin cezası olmadığını anladığını söyledi: Adam tacizi ititraf etti, müdürüyse benim teşhircilik yaptığım imasında bulundu

Best Model of Turkey 2009'da ikinci olan manken Tuğçe Dural, geçtiğimiz günlerde Kıbrıs'a gitmek üzere geldiği Atatürk Havalimanı'nda bir temizlik görevlisi tarafından taciz edildi.

Akşam gazetesinden Erçin Dağ Eysen'in haberine göre, Asansörde kendisini öpmeye çalışan temizlik görevlisinden şikâyetçi olan Dural, yaşadıklarını anlattı:

"Uçağımı kaçırmıştım. Bavullarımı almak için aşağı inmek istedim. Bu sırada yanımda dolaşan kısa boylu adam asansöre binmeyi teklif etti. Dalgınlıkla ona ayak uydurdum. Asansöre binince bana bakışları değişti."

"MÜDÜRLERİ BENİ ŞİKAYETİMDEN VAZGEÇİRMEYE ÇALIŞTI"

Dural, o anları anlatmayı şöyle sürdürdü:

"Bana, 'Sizi kim alacak, nerede oturuyorsunuz' gibi sorular sordu. 'Bir kere öpebilir miyim? Sadece bir kere' dediği anda kapı açıldı. Ben çıkmaya çalışırken o da kapıyı kapamaya çalıştı. Ayağımı koyup, kendimi dışarı attım. Yardım istedim. Havaalanı çalışanları saldırganı bilerek yakalamadı. Müdürüyle görüştüm. Beni şikayetimden vazgeçmem için ikna etmeye çalıştı."

TACİZCİ İTİRAF ETTİ

Dural, şöyle devam etti:

"O sırada annemleri aradım. Babam 'Kesinlikle şikâyetini geri almıyorsun' dedi. Öbür odada tacizci adam hüngür hüngür ağlıyordu. Bayılma ve kalp krizi numaraları yaptı. En sonunda pişman oldu, suçunu itiraf etti. Ben 25 yaşındayım ve o adam bunu 15 yaşındaki bir kıza da yapabilirdi. Türkiye'de tacizin cezası olmadığını öğrendim. Adam serbest bırakıldı. Müdürü benim teşhircilik yaptığımı ima etti. Artık kimseyle asansöre binemem."