Tacize uğradıktan sonra yardım isteyen 2 kadından birine fiziksel saldırıda bulunduğu için hakkında dava açılan polis memurunun yargılanmasına başlandı. Polis, mahkemedeki ifadesinde "Şahsı etkisiz hale getirmek için yasaların bana vermiş olduğu yetkiyi kullandım" dedi.

İzmir'in Alsancak semtinde, motosikletli iki kişinin tacizine uğrayan Derya Kılıç ve Seray Gürer’in yardım istedikleri polis tarafından darp edildikleri için açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

İddiayı kabul etmeyen polis memuru O.Y., kimseyi kıyafetlerine göre yargılamadığını, yasanın kendisine verdiği yetkiyi kullandığını belirterek, "Elinde alkol şişesi vardı. Benim kafama vurabilir, beyin kanaması geçirebilirdim. Kesinlikle darp etmedim, kanunun bana verdiği yetkiyi kullanıp gözaltına almaya çalıştım. Benim onların kılık- kıyafetine karışmam haddime değil" dedi.

Alsancak'ta geçen 10 Ağustos’ta, arkadaşlarıyla buluşup oturduktan sonra evlerine gitmek için yürümeye başlayan Derya Kılıç (19) ile Seray Gürer'in (22), yanlarına yaklaşan motosikletli 2 kişi elle tacizde bulundu. Duruma tepki gösteren kızlar, yolda karşılaştıkları resmi üniformalı polislerden yardım istedi. Ancak, bu sırada iki arkadaş polisten ummadıkları bir tepki aldı. İddiaya göre polislerden biri, "Size bu kılıkla az bile yapmışlar. Halinize bakın" dedi. Bu sözlere tepki gösteren Derya Kılıç, bu kez polis memurunun hışmına uğradı. Polis memuru, daha önce geçirdiği trafik kazasında ayağı kırılan Derya Kılıç'a vurdu. Güvenlik kamerası ile kaydedilen saldırı ardından Derya Kılıç ve Seray Gürer, polisten şikayetçi oldu. Polis memuru O.Y. hakkında İzmir 26'ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘Hareket’ ve ‘Sahip olduğu yetkileri kötüye kullanma’ iddiasıyla dava açıldı.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.