Süryani halkının uğradıkları saldırılara karşı savunma örgütlenmeleri gelişiyor. Bir süredir çalışmaları devam eden Bethnahrin Kadın Savunma Birlikleri 30 Ağustos 2015 tarihini kuruluş tarihleri olarak belirlediklerini ilan etti.

“Anavatanımız Bethnahrin (Mezopotamya)’de, bölgemiz Ortadoğu’da, tarihi eserler ve Süryani halkının kimliği temelinden yok edilmeye çalışılmaktadır” diyen Süryani kadınları Bethnahrin Kadın Savunma Birlikleri’nde örgütlendi.

Yapılan açıklamada, “Süryani kadınları olarak, Bethnahrin Ulusal Konseyi (MUB) öncülüğünde, milli ve toplumsal mücadelemizin tarihinde var olan değerlerden güç alarak, insanlığın desteğini kazanacağımıza ve doğru olan davamızda başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Süryani Askeri Meclisi (MFS) ve Sutoro’nun yanı sıra kadınlara özgü bir birliğin temel ihtiyaç haline geldiği belirtilen açıklamada “Asuri-Arami-Keldani-Süryani kadınları olarak, vatanımızı, geleceğimizi ve namusumuzu korumak ve IŞİD’in barbarlığını vatanımızdan yok etmek maksadıyla askeri bir örgütlenme kurduk. Bu kararımızı, silahlanarak, cephelerde ön safhalarda çarpışarak halkımızın canı ve malına sahip çıkarak hayata geçireceğiz” denildi.

Bethnahrin Ulusal Konseyi (MUB) Başkanlık Kurulu tarafından yapılan açıklamada da Bethnahrin Kadın Savunma Birlikleri’nin kuruluşu kutlandı ve “Bu cesaretiniz, karanlık güçlerin zihniyetini yenilgiye uğratacak” denildi. (Deniz Güneş / Demokrat Haber)