Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası Genel Başkanı Lütfi Şenocak'tan ilginç açıklama geldi. Şenocak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın şiddete uğrayan kadının tek tuşla polis çağırmasına ilişkin çalışmasının tahrik niteliği taşıyacağını iddia ederek ekledi: "Bu uygulama evlilik kurumuna daha fazla zarar verir."

İSTANBUL- Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası Genel Başkanı Lütfi Şenocak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın şiddete uğrayan kadının tek tuşla polis çağırmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Uygulamayı tahrik edici bulan Şenocak, "Bu uygulama evlilik kurumuna daha fazla zarar verir" iddiasında bulundu.

Şenocak, son zamanlarda basında yer alan "Şiddete uğrayan kadın tek tuşla polis çağırabilecek" haberine tepki göstererek, bu tür uygulamaların, aile birliğini sarsacağını, kaybolan değer yargılarının ve güvenin tamamen yok olacağını iddia etti.

Aile yaşantısında iyi veya kötü, birçok meselenin aile içerisinde kalması gerektiğini, dışarıdan müdahalenin uygun olmadığını savunan Şenocak, aile içi anlaşmazlıkta en son müracaat edilecek bir kurumu ilk merci olarak göstermenin, aile içindeki dengeyi alt üst edeceğini ileri sürdü.

Şenocak, Şahin'in belli hassasiyetleri dikkate alarak kadının başvuru mercilerini "Kadın ve erkeğin itimat edeceği hakemler, Diyanet İşleri Başkanlığı Aile İrşat Bürosu, Sosyal Hizmetler Kurumu bünyesinde aile içi eğitim hizmetleri" şeklinde belirlemesi gerektiğini savundu.

Bu aşamaların sonuç vermemesi durumunda kadının polise müracaat etmesi gerektiğini belirten Şenocak, şöyle devam etti: "Aksi bir uygulama, son çareyi ilk merci olarak göstermek olur ki, bu da ilaçla tedavi edilebilecek bir hastayı doğrudan ameliyata sevk etmeye benzer. Böyle bir uygulamanın arkasında ya cehalet ya da menfaat temini olabilir. Yani hadiseye Sayın Bakanın uygulaması açısından bakıldığında aile kurumuna karşı tam bir vukufiyetinin olmadığı anlaşılmaktadır.

Manevi değerler özümsenmeden, aile ve evlilik hayatının önemi ve gereklilikleri hakkında yeterli eğitim almadan evliliğe adım atan gençler, evliliğin temel taşlarından olan güven, merhamet, şefkat ve güzel hasletlerden yoksun kalabileceklerdir. Bunun sonucunda da ulvi bir değer olan aile ortamına şiddet hakim olacak ve ailenin ne demek olduğunu bilmeyen nesiller büyüyecektir."