İzmir’de karakolda dayak yiyen kadını izleyen iki polis hakkında dava açılma talebi savcının, “Bu iddialarının soyut kaldığı, iddiayı destekler başkaca inandırıcı delil elde edilmediği” görüşüyle reddedildi.

 

İzmir’de Karabağlar Polis Merkezi’ndeki vahim dayak görüntüleriyle birlikte ortaya çıkan skandallara her gün bir yenisi ekleniyor. Dosyaya göre, savcı Alaaddin Dokur, mağdur Fevziye Cengiz’in “Ben dayak yerken izlediler” yönündeki beyanı için “İddialar soyut” dedi ve kamera kayıtlarında dayağı izledikleri, hatta gizlemek için perdeyi kapattıkları görünen polisler hakkında “kovuşturmaya (davaya) yer olmadığına” karar verdi. Savcılık ayrıca dayak attıkları kamera görüntüleri ile ortaya çıkan 2 polis hakkında “hakaret ve tehdit” suçlarından da dava açılmasına gerek olmadığına karar verdi.

Fevziye Cengiz, kendisini karakolda dakikalarca döven 2 polisin yanı sıra Tekin Doğan isimli polis ve odada bulunduğu halde dayağa hiç ses çıkarmayan, hatta dayağın dışardan görünmemesi için stor perdeyi indirdiği görüntülere yansıyan 40 yaşlarındaki beyaz saçlı polis memurundan da şikayetçi oldu. Cengiz, bu polislerin dayak sırasında yalvararak kendilerinden yardım istediği halde hiçbir şey yapmayarak suça iştirak ettiklerini belirtti.

 

Devlet geceyarısı aradı

 

Bu arada karakolda yediği feci dayağın kamera görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra Türkiye’nin gündemine oturan Fevziye Cengiz’i dün İzmir Valisi Cahit Kıraç, Emniyet Müdürü Ali Bilkay ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden yetkililer aradı. Fevziye Cengiz’in eşi Murat Cengiz’le görüşen Vali ve Emniyet Müdürü’nün Cengiz ailesine olaydan sonra aldıkları tehditler nedeniyle korktuklarına ilişkin açıklamalarını hatırlatarak güvenlikleri konusunda bir korkularının, tereddütlerinin olmamasını söyleyerek güvence verdiklerini söyledikleri öğrenildi.

 

Ancak Cengiz’in cep telefonu numarasının teyidi için polisin seçtiği yöntem dikkati çekti. Fevziye Cengiz’in korkudan sık sık kapalı tuttuğu cep telefonu Cumartesi’yi Pazara bağlayan gece saat 1’de çaldı. Bu arada İzmir Tabip Odası’nın da Fevziye Cengiz’in dövüldüğüne ilişkin beyanını raporuna geçirmeyen ve vücudunu muayene etmeyerek sadece yüzünde ve elinde basit lezyonlar olduğu yönünde rapor veren doktor A.T. hakkında inceleme başlattığı öğrenildi. İçişleri Bakanlığı’nın kamera görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra açtığı idari soruşturma çerçevesinde görevlendirilen müfettişlerin de göreve başladığı ve tarafların ifadesini almaya başladığı öğrenildi. (Vatan)