Viranşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Berjin Amara Kadın Dayanışma Merkezi “Annelere verilecek en güzel hediye barıştır” şiarı ile Anneler Günü’nü 11 Mayıs’ta Viranşehir’de kutladı.

”ARTIK BARIŞ MESAJI VERMEK İSTİYORUZ”

Viranşehir Belediyesi eş başkanı Filiz Yılmaz, bugün birçok anne kaybettikleri çocukları ve acıları ile aramızdalar diye söze başladı. Yılmaz, “Bu topraklarda biz artık savaş değil barış, ölüm değil yaşam mesajı vermek istiyoruz. Onurlu bir barış hepimiz için erdemdir. Buradaki tüm kadınlar Hz İbrahim misali savaşın ateşine gücümüzün yettiği kadar su dökeceğiz. Çünkü anneyiz, dilimiz ırkımız ne olursa olsun, acılarımız aynı, gözyaşlarımız aynı” diye konuştu.



Med Kültür Merkezi bünyesinde çalışmalarını yürüten Ax û Av müzik gurubu anneler günü için hazırladığı dinletiyi sundu. Sanatçı ve eğitimci Leman Stehn de her dilde seyircileri selamladıktan sonra “Viranşehir’de olmaktan çok mutluyum, beni bu güzel etkinliğe sanatçı olarak davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu güzel toprakların anneleri, çok güzel çocuklar dünyaya getirdiler. Erdemli, yürekli, insanlık adına mücadeleye hazır, her şeylerini ortaya koyan güzel canlar” diye konuştu.



”100 YIL SONRA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK ”

Stehn, “1915’ten bugüne Süryani, Ermeni, Pontus, Alevi soykırım ve katliamlarının ardından bugün de iktidar acılarımıza acı katıyor, Kürt halkına her boyutta soykırım uyguluyor, 100 yıl sonra değişen bir şey yok” diye konuştu.

Leman Stehn okuduğu Ermeni ezgisi Sari Gyalin’in ardından İsviçre’de sürgünde yaşayan İranlı dayanışmacı ozan Gisu Şakiri’nin Kobani için yazmış olduğu ve YPJ Kadın direnişçi Nergis Oramar’ın sesinden bilinen “Ax Kobanî” şarkısını söyledi.

Etkinlik Viranşehir’de çalışmalarının sürdüren Koma Arjin’in söylediği parçalar ile sona erdi. (Yannis Vasilis Yaylalı / Demokrat Haber)