ABD'den Türkiye'ye fotoğraf çekmek için gelen Sarai Sierra İstanbul'da 21 Ocak'ta kaybolmuştu. Yapılan çalışmalar sonucunda Sierra'nın cesedi günler sonra Sarayburnu'ndaki surlarda bir dehlizde bulunmuştu.

Geçtiğimiz günlerde yakalanan cinayetin katil zanlısı Ziya T, cinayeti itiraf ederek Sarai'yi ilk olarak raylarda gördüğünü söylemişti. Ziya T. ifadesinde olayı, şöyle anlatmıştı:

"Raylarda gördüğüm kadını Türk zannetmiştim. Turist olduğunu bilmiyordum. Onu öpmek istedim. Bana telefonuyla vurdu. Üzerime gelince bir tane vurdum ve surlara doğru yuvarlandı. Aşağıya indiğimde de bana saldırdı. Sürükleyerek dehlize götürdüm. Mağaranın içine girdim, ayaklarından içeri çektim. Dengesini kaybedince içeriye düştü. Yine öpmeye çalıştım, bana vurdu. Belimden kurusıkı silah düşünce pantolonunu sıyırdı. Tekrar öpmeye çalıştım, bu kez taşla vurdu. Ben de başına taşla vurdum."

CİNAYET ANI BANLİYÖ TRENİNİN KAMERASINDA

Ziya T.'nin söylediklerini doğrulayan görüntülere ulaşıldı. Akşam'da yer alan ilgili haber ise şöyle:

- ABD'li Sarai Sierra'nın kaybolmasının ardından bölgedeki 500'e yakın kamerayı inceleyerek Sarai'yi adım adım izleyen polis, onu Sirkeci ve tersi istikametinde giden banliyö trenlerinin yan ayna kameralarında buldu.

- Halkalı-Sirkeci hattında seferini yapan banliyö treni Cankurtaran durağından hareket ettikten sonra trenin kameralarına sur bölgesinde iki kişi takıldı.

- Bunlardan pembe tişörtlü olanın Sarai Sierra olduğu anlaşıldı. Görüntülerde yol kenarındaki direğin arkasından çıkan siyah kabanlı kişinin de Laz Ziya lakaplı Ziya T. olduğu tespit edildi.

İşte kameralara da yansıyan cinayet anı: