Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2015 yılının ilk bebeği Meryem Azra’yı ziyareti sırasında kadınların annelik kariyerinin dışında bir başka kariyeri merkeze almaması gerektiğini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, Zeytinburnu Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yılın ilk bebeği ve ailesini ziyaret etti.

diken.com'un haberine göre; Akbalık çiftini tebrik eden Müezzinoğlu, üçüncü çocuğu olduğunu söyleyen baba İdris Akbalık’a, “O zaman sen söz dinleyenlerdensin” diyerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘en az üç çocuk‘ dayatmasına atıfta bulundu.

KADININ TEK ROLÜ ANNELİK!

Kendisinin de Meryem Ece adında bir torunu olduğunu belirten Müezzinoğlu, annelere bazı "tavsiyeler"de bulundu. Kadının toplumdaki 'rolü'nün sınırlarını çizen Müezzinoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Anneler dünyada, bir başkasının sahip olamayacağı annelik kariyerine sahip oluyorlar. Anneler, annelik kariyerinin dışında bir başka kariyeri merkeze almamaları gerekir. Merkeze iyi nesiller yetiştirmeye almalılar. Her annenin doğal yapısı, normal doğum üzerine yaratılmış. Normal doğumu merkeze almak lazım. Tıpta olağanüstü durumlar için var. İhtiyaç duyulduğu zaman, hekim arkadaşların en doğru kararı vermelerini isteriz. Anne sütünden daha önemli, daha sağlıklı bir şey yoktur. Bebek için anne sütünde hem gıda, hem ilaç var. En az 6 ay, mümkünse 1 sene annelerin evlatlarını emzirmesini arzu ediyoruz."