Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Kadın Grubu toplantısında gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yüksekdağ’ın ardından ilk olarak Azadiya Welat Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş'ın annesi Meliha Aktaş ardından da Rojava'da yaşamını yitiren Aziz Güler'in annesi Elif Güler birer konuşma yaptı.

HDP Kadın Grubu toplantısına bu hafta, Rojava'da yaşamını yitiren Aziz Güler'in annesi Elif Güler ve Cizre'de "vahşet bodrumunda" katledilen Azadiya Welat Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş'ın annesi Meliha Aktaş ile birlikte çok sayıda Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi anneler ve kadınlar katıldı.

'HANGİ GÜN BARIŞ GÜNÜ OLURSA O GÜNÜ ANNELER GÜNÜ OLARAK GÖRECEĞİM'

Meliha Aktaş konuşmasında şunları belirtti:

"Vahşet bodrumunda direnen çocuklarımızın ruhuyla hepiniz hoş geldiniz. Çocuklarımızın feryadını sadece biz duyduk, etraftakiler duymadı. Biz günlerce girişimlerde bulunduk ama hiçbir yol tanınmadı, vahşice katledildiler. Anneler gününü güzel hediyeler beklerken, çocuklarımızın cenaze torbalarıyla karşılaştık. Hangi gün barış günü olursa, müzakereler olursa, o günü anneler günü olarak göreceğim."

'AKP'Yİ HİÇBİR ZAMAN AFFETMEYECEĞİZ'

Meliha Aktaş'ın ardından konuşan Elif Güler ise şöyle konuştu:

"59 gün boyunca Azizimizi almak için direndik. Aziz bir insani görev olarak, insanlık onuru için oraya gitti. Aziz kendi ideallerininin peşinden gitti ve Rojava'da şehit düştü. AKP'yi hiçbir zaman affetmeyeceğiz. Bu ülkede hep kötüler mi kazanacak. Bizim çocuklarımız insanlık için savaştı. HDP ve CHP'liler, arkadaşları ve yoldaşları hepimiz çok direndik. Aziz Soma'daydı, TEKEL işçilerinin yanındaydı. Her zaman geri dur oğlum diyordum. Ama 'asla yılmayacağım, anne geri adım atmayacağım' diyordu. O 59 gün AKP'nin kara lekesi olarak duracak. Hiçbir anne onları affetmeyecek. Denizler, nasıl bugün hala yaşıyorsa, Azizler, Bedrettinler de hep yaşayacak."

Kaynak: JINHA