Rize’de yol inşaatının oluşturduğu heyelan riski nedeniyle Hamidiye Mahallesi’nde boşaltılan evler ile ve risk altında olan diğer evlerde yaşayan kadınlar, protesto için Gündoğdu- Veliköy yolunu ulaşıma kapattı. Öfkeli kadınlarla, yolu açmaları konusunda ikna etmeye çalışan polisler arasında tartışma yaşandı. Olaydan sorumlu tuttukları Karayolları Müdürü ile görüşmek isteyen kadınlar, yolu açtı, ancak bekleyişlerini sürdürdü.

Merkeze bağlı Gündoğdu Mahallesi ile Veliköy Köyü arasında 3 yıl önce Karayolları tarafından başlatılan yol genişletme çalışmaları sırasında iddiaya göre bazı evlerde çatlaklar oluştu. Bölgede yapılan inceleme sonrası Hamidiye Mahallesi'nde heyelan riski nedeniyle 6 ev boşaltıldı, ev sakinleri kiraladıkları başka evlere taşınmak zorunda kaldı. Heyelan riskine yol inşaatının neden olduğunu öne süren yöre sakinleri Karayolları Müdürlüğü' nden yardımcı olmasını istedi ancak bir sonuç alamadı.

Evlerini boşaltmak zorunda kalan ailelerin kadınları ile tehlike altında olan diğer evlerde yaşayan kadınlar bugün tepki eylemi gerçekleştirdi. Kadınlar, Gündoğdu-Veliköy yolunu teneke kutuların üzerine koydukları demir çubukla ulaşıma kapattı. Bu sırada yolda kalan ve aracında hastası olduğunu belirten bir kişi. 'Beni bağırtmayın, açın yolu. Adamı hasta etmeyin' diyerek kadınların üzerine yürüdü. Öfkeli kadınlar da 'Hasta olsan ne olacak?' diye tepki gösterdi. Vatandaşların araya girmesiyle tartışma daha fazla büyümedi, öfkeli sürücü kamyonetiyle yan yoldan geçerek bölgeden uzaklaştı.

'KARAYOLLARI MÜDÜRÜ GELMEDEN AÇMAYIZ'

Olay yerine gelen polis ekipleri kadınları ikna etmeye çalıştı. Bu sırada kadınlarla polis ekipleri arasında tartışma yaşandı. Polis memuruna çıkışan Nuriye Yıldırım, "Karayolları müdürü gelmeden yolu açmayız" dedi. Kadınlarla konuşan Rize Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Baki Yılmaz, yolu açmaları sonrasında Karayolları Şube Müdürü'nün geleceğini ve sorunları dinleyeceğini söyledi. Kadınlar bunun üzerine yaklaşık bir saat kapalı kalan yolu ulaşıma açtı. (Radikal)