DİHA muhabiri Piroze Orhan bir sivil polis tarafından tehdit ve sözlü tacize maruz kaldı. Polisin "ben senin hangi kurumda çalıştığını biliyorum. Sen şimdilik git. Bir dahaki sefer ne yapacağımı biliyorum" dediği Orhan suç duyurusunda bulundu.

Dicle Haber Ajansı (DİHA) Diyarbakır muhabiri Piroze Orhan bir sivil polis tarafından önce tehdit edildiğini, ardından sözlü tacize uğradığını bildirdi.

Dün öğlen saatlerinde alışveriş yaptığı sırada yanına yaklaşan sivil polisin, önce kıyafet seçimine yardım etmeye çalışır gibi yaptığını sonra da kendisine, "Senin maddi durumun iyi değil. Sana yardım edeyim. Giysiyi ben sana alayım" teklifinde bulunduğunu aktaran Orhan, polisin bu tavrı ve teklifine tepki göstererek mağazayı terk ettiğini belirtti. Başka bir mağazaya gittiğinde söz konusu sivil polisin kendisini takip ederek, peşinden geldiğini söyleyen Orhan, bunun üzerine bir kez daha girdiği mağazadan çıktığını, bu kez cadde üzerinde takip edilmeye başlandığını ve polisin bir süre sonra da sözlü tacize başladığını belirtti.

'BEN SENİN NERDE ÇALIŞTIĞINI BİLİYORUM'

Orhan yaşananları şöyle anlattı.

"Benim samimi bir arkadaşımmış gibi konuşmaya başladı. 'Gel cafeye gidelim çay içelim. Biraz konuşalım' teklifinde bulundu. Seni tanımıyorum neden seninle çay içeyim? Diye tepki gösterdim. O da bana 'Ben seni tanıyorum. Gel sen de beni tanı' diye cevap verdi. Ben yürümeye devam ederken, o da benimle yürümeye başladı. Benden uzaklaşmazsan polis çağırırım dedim. O da bu sözlerim üzerine ceketini açıp bana silahını ve rozetini gösterdi ve bana 'Ben polis olarak seninle tanışmak istemiyorum. Sen güzel bir kadınsın. Sadece seninle bir çay içmek istiyorum. Seni çok beğendim. Korkutmak istemiyorum'" dedi.

Polisin kendisini çalıştığı işyerine kadar takip ettiğini ve kendisinden uzaklaşırken de "Ben senin hangi kurumda çalıştığını biliyorum. Sen şimdilik git. Bir dahaki sefer sana ne yapacağımı biliyorum" şeklinde tehdit ettiğini ileri süren Orhan, İHD Diyarbakır Şubesi'ne başvurarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Orhan’ın suç duyurusunun ardından savcılığın Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazarak, cadde üzerindeki Mobese kayıtlarını istediği öğrenildi. (ANF)