Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili davaya bakan Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklardan Suphi Altındöken’in yanı sıra Fatih Gökçe’nin de ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlamasıyla yargılanması talebini kabul etti. 3 sanıklı davada sanıklar Suphi Altındöken ve Fatih Gökçe, ‘canavarca hisle adam öldürmek’ ve ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanacak.

Davanın ilk duruşmasında sanık Suphi Altındöken, diğer sanık Gökçe’nin, Özgecan Aslan ağır yaralı haldeyken, cinsel istismar girişiminde bulunduğunu ima eden beyanlarda bulunmuştu.

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, geçtiğimiz Şubat ayında Mersin'in Tarsus ilçesinde dolmuş şoförü Suphi Altındöken tarafından kaçırıldıktan sonra öldürülmüş ve cesedi yakılmıştı. Cinayetin ardından Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe hakkında ‘canavarca hisle adam öldürmek’ suçlaması ve ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmış, Suphi Altındöken ayrıca ‘nitelikli cinsel saldırı’ iddiasıyla hâkim karşısına çıkmıştı.

Abidin Yağmur’un Cumhuriyet’te yer alan haberine göre, 12 Haziran’da yapılan ilk duruşmada Suphi Altındöken’in, Özgecan Aslan yaralı haldeyken, arkadaşı Fatih Gökçe’nin tecavüz girişiminde bulunduğunu ima etmesinin ardından mağdur avukatları ikiliyi çapraz sorguya almış, duruşma sonunda Fatih Gökçe’nin de ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlamasıyla yargılanması talep edilmişti.

Bu gelişmelerin ardından soruşturmayı yürüten savcılık, sanık Fatih Gökçe hakkında, nitelikli cinsel saldırı suçlamasını içeren yeni bir iddianame hazırladı. Savcılığın ek iddianamesini kabul eden Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Gökçe hakkındaki ek iddianameyi ana dava dosyasıyla birleştirdi.

‘CANAVARCA HİSLE ADAM ÖLDÜRMEK’ SUÇLAMASIYLA YARGILANACAK


9 Eylül’de yapılacak ikinci duruşmada sanıklar Suphi Altındöken ve Fatih Gökçe ‘canavarca hisle adam öldürmek’ ve ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlamasıyla, baba Necmettin Altındöken ‘canavarca hisle adam öldürmek’ suçlamasıyla yargılanacak.

Özgecan Aslan ailesinin avukatlarından Sevim Küçük, soruşturma ve ilk dava aşamasında Fatih Gökçe hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlaması olmadığını belirtti ve “Ancak geldiğimiz noktada Fatih Gökçe’nin de tecavüz girişiminde bulunduğuna dair şüpheler arttı ve Gökçe’nin bu suçtan da yargılanması kararı çıktı. Bu kararda avukatların da etkisi oldu. Fatih Gökçe’nin cinsel saldırı girişiminin olduğundan en başından beri şüpheleniyorduk. Çünkü Fatih Gökçe’nin, Özgecan’ın öldürülmesi ve cesedinin yok edilmesi konusunda olayın en başından beri ısrarlı ve kararlı olduğunu ifadelerden görüyorduk. Mahkemede Suphi Altındöken’in bu konudaki ifadeleri, avukatların mahkemedeki çapraz sorgusunda ortaya çıkan ifadeler, bu şüphemizi kanıtlar nitelikte oldu” dedi.

KORKUNÇ İFADELER MAHKEME TUTANAKLARINA BÖYLE GEÇTİ

Korkunç cinayet gecesi Özgecan Aslan, dolmuş şoförü Suphi Altındöken tarafından kaçırıldıktan sonra araç içinde feci şekilde darp edilmiş, baygın haldeyken Altındöken ailesinin evine getirilmişti. Sanıkların ifadelerine göre, Suphi Altındöken, Özgecan’ın boğazını ve ellerini, dolmuşun içinde kesmiş, diğer sanıklar da ona yardım etmişti. Sanıklardan Fatih Gökçe’yi, yaralı haldeki Özgecan’a tecavüz etmekle suçlayan Suphi Altındöken’in o korkunç ana ilişkin ifadeleri mahkeme tutanaklarına şöyle yansımıştı:

SUPHİ ALTINDÖKEN: Ben dışarıya çıktığımda ilk ifademde bunları diyemedim efendim aha burda herkeste duysun. İlk ifademde bunları diyemedim. Fatih şu şekilde gösteriyorum (pantalonunun fermuarını çektiğini, iç çamaşırını, üzerini düzelttiğini ima ederek) arabadan iniyordu. Fatih dedim napıyon dedim. Fatih yani dedim napıyon yani dedim. Yok bacanak bisey dedi yani gayet rahat bir şekilde

BAŞKAN:
Ne yaptı?

SUPHİ ALTINDÖKEN: Efendim bu Şekilde (pantolonunun fermuarını çekerek, düĞmesini vurarak, elbiselerini düzelttiğini göstererek) şu şekilde arabadan iniyordu Fatih.

BAŞKAN: Pantolonunu, kemerini mi?

SUPHİ ALTINDÖKEN: Kemerini yani düzeltiyordu. Yani kemer mi düğme mi?

BAŞKAN: Pantolon çıkmış mıydı yani fermuarını mı kapatıyordu? Kemerini mi takıyordu? Ne yapıyordu?

SUPHİ ALTINDÖKEN: Yani fermuarını kapatıyor. Üstünü düzlüyordu Fatih aşağı inerken yani fermuarını kapatıyor. Anladınız di mi demek istediğimi yani şu şekilde (yine üzerindeki elbiseleri düzelttiğini göstererek) aşağı iniyordu. Fatih dedim, napıyon sen dedim yok bacanak bisey dedi. Gayet rahat sakin bir şekilde Fatih.