Artan erkek şiddetine devletin kayda değer bir çözüm ürettiğine de rastlanmıyor. Hatta Adana'da yaşanan son örnekte, eşini sokak ortasında katleden kişinin serbest kaldığına şahit olundu! Adana'da ayrılmak isteyen eşini, sokak ortasında ve 5 yaşındaki kızının gözleri önünde öldüren Mehmet Köseoğlu'nun, son 1 yıldır eşini, "seni deli raporu aldıktan sonra öldüreceğim’’ diye tehdit ettiği ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl boşanmak isteyen eşinin elmacık kemiğini de kıran Mehmet Köseoğlu’nun (29) mahkeme tarafından gönderildiği hastaneden 'yüzde 80 şizofren' olduğuna dair rapor aldığı öğrenildi.

22 yaşındaki Ezgi Köseoğlu, geçtiğimiz pazar gecesi, çocuklarını görebilmek için kayınbabasının evine giden ve boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından 5 yaşındaki kızının gözü önünde sokak ortasında öldürülmüştü.

'DELİ RAPORU ALIP SENİ ÖLDÜRECEĞİM' DEDİ; ÖYLE YAPTI!

Kızının öldürülmeden önce de sürekli şiddet gördüğünü söyleyen Kemal Daş, şunları anlattı: "Kızım, 'baba, 'ben artık eşimi istemiyorum' dedi. Ben de onu desteklediğimi söyledim. Birlikte gittik ve mahkemeye başvurduk, boşanma davasını açtık. 6 kez mahkemesi oldu. Ancak hakim Mehmet'in ruh sağlığından rapor almasını istedi. Bu nedenle mahkeme uzadı. Mehmet mahkemeden yüzde 80 şizofren raporu aldı. Bunun hastane masraflarını bile ben ödedim; yeter ki kızımdan ayrılsın diye. Ama hakim 'bu adam kendini savunamaz buna ailesi yardım etsin' diye mahkemeyi erteleyip durdu. Bu nasıl bir adalet? Zaten Mehmet şizofren raporu almadan önce kızımı, "seni deli raporu aldıktan sonra öldüreceğim" diye tehdit ediyordu. Öyle de yaptı."

'DEVLET KIZIMI NEDEN KORUMADI?'

Kızının 14 yaşındaki cahilliği sonucu Mehmet Köseoğlu ile kaçarak evlendiğini belirten baba Kemal Daş, ancak evliliklerinin ilk yılından itibaren kızının şiddete maruz kaldığını, en son elmacık kemiğinin kırıldığını ifade etti. Baba Daş, mahkemeye ve kızını koruyamayan devlete de tepkili: "Kızım o zaman korkusundan şikayetçi olamadı. Kızımı, 'senin kardeşlerin var, annen, baban var, onları öldürürüm' diye tehdit etmiş. Ben bunları hep sonradan öğrendim. Bu nedenle de kızım şikayetçi olmamış. Ama sonra boşanma davası açtı da ne oldu? Mahkeme uzadıkça uzadı. Mehmet boşanmamak için sürekli bahane uydurup yine kızımı tehdit etmeye devam etti. Bu sürede kızıma koruma verilse belki böyle olmazdı. Neden koruma verilmedi?"

'KATİL MEZARLIĞA KADAR GELİYOR...'

Kızının katilinin elini kolunu sallayarak gezdiğine dikkat çeken Daş, şöyle dedi: ‘‘Ben kızımı toprağa verirken, ciğerim yanarken kızımın katili mezarlığa kadar gelmiş. Dün de bizim mahallede evimizin yakınında geziyormuş. Ben kızıma yanarken adam etrafımızda geziyor. Üstelik bize 'onun annesini ve babasını öldürmeden teslim olmayacağım' diye haber salıyor."

ANNESİNİN FERYADI

Taziye ziyaretine gelen kızının arkadaşlarına sarılarak gözyaşı döken anne Emel Daş ise, şöyle feryat etti: "Sen o kadar severken o Mehmet nasıl kıydı sana, nasıl bitirdi seni? Kuzum, ciğerim yanıyor, ciğerleri yansın inşallah. Prensesim, kuzum, Ezgim, bebeğim, Ezgi dedikçe içimden Ezgi geliyor, yüreğim sökülüyor. Ezgi seni soranlara ne diyeceğim..." (ANF)