Sakarya Kaynarca'da 9 aylık hamile Emani Al-Rahmun ve 10 aylık bebeğini öldüren Birol Karacal ve Celal Bay'ın yargılandığı dava başladı. Duruşmaya İHH ve Memur Sen alınırken, kadın örgütleri alınmadı. 

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde 6 Temmuz günü, 9 aylık hamile olan Suriyeli Emani Al-Rahmun ve 10 aylık bebeğini öldüren Birol Karacal ve Celal Bay'ın yargılanmasına Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iki sanığın yargılandığı davanın görüleceği duruşmaya, eşi Halid Al-Rahmun ve ailesi ile avukatları, Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan da katıldı. 
 
Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Esra Turgut ve Çocuk Hakları Merkezi Başkanı avukat Elif Düzgün de müdahillik talepleri kabul edilirse duruşmaya katılacak.
 
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Memur-Sen üyeleri duruşmaya alınırken, gazeteciler ise "yer yok" denilerek alınmadı. Salona gazetecilerin yanı sıra Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Sakarya Şubesi üyeleri ve davayı izlemeye gelen kadın örgütleri de alınmadı.
 
Öte yandan, İstanbul Kadın Meclisleri de duruşma sonrasında basın açıklaması yapacağını duyurdu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı