BDP, hükümetin ahlak bekçiliğine soyunduğunu ama her türlü ahlaksızlığa rıza gösterip cezasız bıraktığını belirtirken “Kız ve erkek çocuklarının aynı mekânlarda bulunmasından rahatsız olan sizler, korkunç boyutlara ulaşmış taciz, tecavüz fuhuş ve çocuk istismarlarından rahatsız olmuyor musunuz? Öğrenci evlerini denetleyeceğinize birer fuhuş yuvasına dönen kurumlarınızı neden denetlemiyorsunuz? Bu konuda neden valilerinize talimat verip, gereğini yapmıyorsunuz?” açıklaması yaptı.

BDP Kadın Meclisleri adına yapılan yazılı açıklamada, şimdiye kadar başta polis, öğretmen, asker, korucu gibi devletin askeri ve sivil görevlilerinin içinde yer aldığı bu “tecavüz ve fuhuş” şebekelerine, üniversitelerin öğretim görevlileri başta olmak üzere, daire başkanları ve diğer kademelerde çalışan memurların da dâhil olduğu vurgulanarak, “Şimdiye kadar yaşanan tecavüz ve cinsel istismar suçlarının cezasız kalması, devlet görevlilerinin hiçbir ceza almadan görevlerine devam etmesi, devletin tecavüzü Kürtlerin coğrafyasında bir kültür haline getirmek için çok çalıştığını göstermektedir” denildi.

Devlet destekli olduğundan ve cezasız kaldığından dolayı buradaki cinsel suç şebekelerinin gün geçtikçe genişlediği ve toplumunun her hücresine sızmaya çalıştığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

“Hakkâri Üniversitesinde yaşanan ve aralarında öğretim görevlileri başta olmak üzere, daire başkanları ve diğer kademelerde çalışan memurlar dâhil, 15 üniversite çalışanın içinde yer aldığı tecavüz şebekesi bunu gösteren binlerce örnekten sadece biridir. Öğrencilere, iğrenç tehdit ve baskılarla tecavüz eden bu kişiler, daha önce Bingöl’de 16 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan 8 uzman çavuşun, yine N.Ç. ye tecavüz eden çok sayıda kamu görevlisinin cezasız kalmasından güç almışlardır. Öbür türlü, bu kişiler kendilerine emanet edilen öğrencilere böyle bir istismarda bulunmaya, böyle bir alçaklığa nasıl cesaret edebilir. Gözaltına alınan 15 kişiden sadece 1 kişinin, onun da rüşvet iddiaları nedeniyle tutuklanması ve geri kalanların serbest bırakılması devletin bu konudaki tutumunu göstermektedir.”

“BDP Kadın Meclisleri olarak, devletten ve görevlerinden güç alarak çocuklara, genç kadınlara tehdit ve şantajla tecavüz eden, insanlığını yitirmiş bu kişileri şiddetle kınıyoruz” ifadelerine yer verilen açıklama şöyle tamamlandı:

“Üniversite içinde ve dışında bu rezalete karışan başka kim varsa hemen ortaya çıkartılması, yargılanması ve gereken cezayı alması gerekmektedir. Bizler bunun takipçisi olacağız.

Bu vahşete maruz kalan genç kadınların yanında ve davalarının takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.

Buradan ahlak bekçiliğine soyunan, ama her türlü ahlaksızlığa rıza gösterip cezasız bırakan hükümete sesleniyoruz. Kız ve erkek çocuklarının aynı mekânlarda bulunmasından rahatsız olan sizler, korkunç boyutlara ulaşmış taciz, tecavüz fuhuş ve çocuk istismarlarından rahatsız olmuyor musunuz? Öğrenci evlerini denetleyeceğinize birer fuhuş yuvasına dönen kurumlarınızı neden denetlemiyorsunuz? Bu konuda neden valilerinize talimat verip, gereğini yapmıyorsunuz?” (Milliyet)