ODTÜ’de bir kadını 1,5 yıldır sistematik olarak taciz ve tehdit ettiği söylenen erkek öğrencinin kadınlar tarafından teşhir edilmesinden sonra, erkekler de kadın mücadelesine ve tacizcinin teşhir edilmesine destek veren bir bildiri yayınladı.

ODTÜ’de okuyan bir kadın 1,5 yıldır maruz kaldığı sistematik tacize engel olamayınca, kadınlar tarafından ortaklaşa verilen bir kararla tacizciyi 7 Aralık tarihi itibariyle teşhir etmeye başlamıştı.  

Öğrenciler teşhirin olumlu sonuç verdiğini ve tacizcinin okula gelmekten çekinir olduğunu belirtirken, bunun yanı sıra, kadını yıpratan yorumların da devam ettiğine dikkati çekti.

"Feminizmin ve kadın hareketinin yüzeysel bir şekilde 'erkek düşmanlığı' olarak algılanmasından rahatsız olan erkekler" ise kadınların başlattığı teşhiri desteklemek için bir bildiri yazdı ve bildiri bugün afişlenmeye başlandı.

Bildiride, "erkeklerin kendilerini tacizin potansiyel failleri ve ataerkil düzenin muktedirleri olarak tanımlamaktan çekinmedikleri" yazıyor ve bildiride 10 farklı topluluğun da imzası bulunuyor. (BA)