Sosyalist Kadın Meclisleri, Ocak ayı içinde kadınların maruz kaldıkları erkek şiddetine ilişkin hazırlanan raporunu açıkladı.

Raporda, Meclis'te kabul edilen 6411 Sayılı Yasa'nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylaması ardından binlerce kadın katilinin ve tecavüzcüsünün serbest bırakılmasının önünün açıldığı belirtildi.

Ocak ayında Türkiye genelinde kamuoyuna yansıyan bilgilere göre en az 13 kadın erkekler tarafından öldürülürken, 5 kadının en yakınındaki erkek tarafından yaralandığı ve 7 kadının da tecavüze maruz kaldığı belirtildi.

Raporda, erkek tarafından katledilen bazı kadınların ise bulundukları yerin Emniyet müdürlüklerinden koruma talep etmesine rağmen katledildikleri belirtildi.

Kadına yönelik şiddetin geçen yılın aynı dönemi ile bir ay öncesine göre arttığı görülüyor. Aralık ayında erkekler tarafında 12 kadın öldürüldü, bir kadın yaralandı, beş kadın da tacize ve tecavüze uğradı.

2012 Ocak ayında ise 8 kadın katledildi, 2 kadın için cinayete teşebbüs edildi, 1 kadın intihar etti, 5 kadın yaralandı, 5 kadın tecavüze uğradı, 7 kadın ve çocuk cinsel tacize uğradı, 2 kadına işkence uygulandı.