Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun raporuna göre, Ocak ayında 36 kadın erkekler tarafından katledildi. 

Raporda, katliamların sebebi olarak başta Diyanet'in kadınları hedef haline getiren fetvaları başta olmak üzere, devletin, kadın mücadelesi açısından zaruri olan barışa ortam hazırlamaması gösterildi. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun raporuna göre; Ocak ayında, 36 kadın erkekler tarafından katledilirken, cinayetlerin yüzde 50'si ise ateşli silahlarla işlendi. Raporda, katliamların sebepleri olarak Diyanet'in kadınları hedef haline getiren fetvaları, Aile Bakanı'nın Diyanet fetvalarını normalleştiren ve kadına şiddeti ikinci plana iten açıklamaları, emniyetin tutarsız kadın cinayetleri verileri ve devletin kadınlara annelik rolünü dayatması gösterildi. Kadın katliamlarının azalmama nedeni olarak devletin kadınları korumak için görevini yerine getirmemesi, kadınların haklarına saygı göstermemesi, kadın düşmanı politikalar izlemesi ve kadın mücadelesi açısından zaruri olan barışa ortam hazırlamaması gösterilen raporda şu ifadeler dikkat çekti: 

"Kadın cinayetlerinde, cinsel saldırılarda, kadına yönelik her türlü şiddette yaşanan bu artışa sessiz kalmıyoruz. Tekrar söylüyoruz. Kadın Cinayetleri Durdurulabilir. Ayrıca ekliyoruz: Durmuyorsa sebebi var ve kalem kalem bildiğimiz bu kadın düşmanı eylemlerin ve kadın lehine eylemsizliğin karşısında, kadınlar kurtulana kadar biz varız."

(Kaynak: DIHA)