Saldırıya uğradığı Nurettin Gider’i öldürmek zorunda kaldığı için hakkında verilen “müebbet hapis” cezası bozulan Nevin Yıldırım, yeniden hakim karşısına çıktı.

Avukatların tahliye talebini reddeden Mahkeme Heyeti, bir sonraki duruşmayı 24 Ocak'a erteledi.

Sistematik olarak cinsel saldırısına uğradığı Nurettin Gider'i öldürmek zorunda kaldığı için yargılandığı davada, hakkında verilen “müebbet hapis” cezası bozulan Nevin Yıldırım’ın yargılanmasına tekrar başlandı. Yalvaç Adliyesi’nde görülen duruşmasında kadınlar, Yıldırım’ı yalnız bırakmadı.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMI İSTENDİ

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada söz alan Yıldırım’ın avukatları, daha önce köylülerin verdiği çelişkili ifadeleri hatırlatarak, yargılama sürecinin daha detaylı yapılmasını istedi. Avukatları, “adli kontrol” ile tahliye talep ettikleri Yıldırım’ın, tutukluluk sürecinin fazlasıyla aşıldığını söyledi.

Mütalaasını veren savcı ise, tahliye talebinin reddini ve yerel mahkemenin aldığı müebbet kararının devamını istedi.

Mahkeme Heyeti de avukatların tahliye talebini reddederek, bir sonraki duruşmayı 24 Ocak'a erteledi.

‘ERKEK ŞİDDETİ DAVASI’

Duruşma sonrası kadınlar, Adliye binası önünde kısa bir açıklama yaptı. "Erkek adalet değil, gerçek adalet" yazılı pankart açan kadınlar, 6 yıldır Yıldırım’a özgürlük istediklerini söyleyerek, bu davanın bir erkek şiddeti davası olduğunu belirtti.

Yıldırım’ın yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen kadınlar, bu davanın bir meşru müdafaa dosyası olduğunu ve mahkeme heyetinden "haksız tahrik" ve "iyi hal indirimi" taleplerinde ısrarcı olacaklarını kaydetti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı