Özgür Gündem Yayın Danışma Kurulu üyeliği nedeniyle tutuklanan dilbilimci-yazar Necmiye Alpay, tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nden bir mesaj gönderdi.

Bir diğer tutuklu yazar Aslı Erdoğan ile aynı koğuşu paylaşan Necmiye Alpay, avukatları aracılığıyla kadın haber ajansı Jin Haber Ajansı (JINHA) için kaleme aldığı mesajında, “Sapare ande! (Yürekli düşünün!)” dedi.

JINHA’nın kadın mücadele tarihindeki önemine vurgu yapan Alpay’ın mesajı şöyle:

“Cezaevinde tanıma fırsatı bulduğum kadınlardan çok etkileniyorum. Aralarında 20-30 yıldır siyasi nedenlerle cezaevinde olan kadınların bulunduğu bir yer. Benzeri görülmemiş bir durum. Dışarıya dair özlemlerin arasında işin doğrusu çalışma masamda yarım kalmış kalan yazılar ve kitaplar! Ve elbette onların arka planını oluşturan her şey.

“Dışarıda bulunan dayanışma ağını olağan üstü buluyorum. Bu, daha önceki dönemlerde pek benzerine rastlanmadığımız bir dayanışma. Baskılar bardağı taşırınca, özgürlük talebi de yükseliyor, dayanışma da.

“Kalemiyle mücadele veren insanlar, ‘Sapare ande! (Bu Latince sözün anlamı: Yürekli düşünün!) Gerçekliğe bağlı kalın.’ Eskiler böyle demiş, doğru demiş. Ben de böyle düşünüyorum. Sevgiyle kalın.”