Sibel Can’ın juri üyesi olduğu ses yarışmasına katılan, daha sonra memleketi Diyarbakır’da eski erkek arkadaşı tarafından vurulan Mutlu Kaya, 38 gün komada verdiği yaşam mücadelesini kazandı.

Mutlu Kaya’nın vurulmasından sonra çok defa Kaya’nın tedavi gördüğü hastanede görüntülenen ve hakkında 'tedavi masraflarını üstlendiğine' dair haberler çıkan Sibel Can’ın sanılanın aksine Kaya’ya yardım etmediği ortaya çıktı.

Vatan gazetesinden Melis Güvenç, Mutlu Kaya ve ailesini tedavi gördüğü GATA’da ziyaret etti. Güvenç'e konuşan anne Kaya, konuyla ilgili olarak, "Kimse bize yardım etmek zorunda değil. Ama Sibel Can’ın yaptığı çok ağrımıza gitti. Ne hassasiyeti, ne de bir yardımı oldu," dedi.

Melis Güvenç’in röportajından ilgili bölüm şöyle:

"Sesi Çok Güzel yarışmasında Mutlu’yu veliahtı olarak gösteren Sibel Can’a ise Mutlu’nun ve ailesinin sitemi büyük… Daha sonra konuşmak istediğini belirten Mutlu’nun ağızından çıkan ikinci cümle ‘Sibel Can’dan nefret ediyorum. Yalan konuşuyor’ oldu.

Detaylarını aileye sorduğumda ise anne Kaya, ‘Sibel Can yardım ediyorum diye kendini ortaya koydu, daha çok yardım edeceklerin önünü kapattı. Nasıl olsa Sibel Can arkalarında diyenler yardımdan vazgeçti. Sibel Can sadece Diyarbakır’daki hastaneyi iki kere menajerine arattı, bir defa da gazetecilerle yanımıza geldi. Kimse bize yardım etmek zorunda değil. Ama Sibel Can’ın yaptığı çok ağrımıza gitti. Ne hassasiyeti, ne de bir yardımı oldu’ dedi."