6411 sayılı Denetimli Serbestlik Kanunu meclisten geçerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önüne gönderildi. Kanun onay için gönderilir gönderilmez Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, Serbestlik Kanunu ile kadına şiddet uygulayan erkeklerin de tahliye edileceğine dikkat çekerek yasalarda özel tedbirlerin yer almasını ve kadınlara karşı işlenen suçlar için özel bir infaz sisteminin uygulanmasını talep etti.

Ancak, 6411 Sayılı Yeni Denetimli Serbestlik Yasası, TBMM’de kabul edildi ve kanunlaştı; Resmi Gazete’de de yayınlanarak  yürürlüğe girdi.

"KADINA KARŞI İŞLENEN SUÇLARA ÖZEL İNFAZ SİSTEMİ UYGULANSIN"

Mor Çatı avukatlarından Çiğdem Hacısoftaoğlu Yasanın uygulamaya konmasıyla tahliyelerin başlayacağına dikkati çekerek  "Bu süreçte biz de insan haklarını savunuyoruz, denetimli serbestlik uygulanmasın demiyoruz, ancak daha önceden de talep ettiğimiz gibi kadınlara karşı işlenen suçlar için özel bir infaz sistemi uygulanmalıdır; erteleme hükümlerinde kadına yönelik şiddet uygulayanlara özel önlemler getirilmelidir"  dedi.

"ŞİDDET GÖSTEREN ERKEK TAHLİYE OLACAK VE..."

Bu yasanın kadına yönelik yaralama, tehdit, hakaret suçlarını işlemiş erkeklerin hepsinin tahliyesine olanak sağlayacağını ve kadına yönelik şiddetin daha da artmasına neden olacağına dikkati çeken Mor Çatkı Avukatı,  " Özel bir infaz sisteminin gerekliliğinin önemine işaret ederek kadına karşı şiddet suçu işleyen erkeklerin cezalarının ya da hükmün açıklanmasının ertelenmemesi, paraya çevrilmemesi gibi önlemlerin yanı sıra izin kullandırma ya da herhangi bir nedenle erken tahliye durumlarında kadınlara önceden haber verilmesi gibi özel önlemler alınması" gerektiğini vurguladı.