Soner Aydın / Demokrat Haber

Türkiye’nin birçok merkezindeki 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri, Mersin’de de renkli görüntülere sahne oldu.

Hafta boyunca çeşitli eylem ve etkinliklerle kutlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Mersin'de kadınların coşkulu gece yürüyüşüne sahne oldu.

Kadın Platformu öncülüğünde devam eden etkinlikler kapsamında binlerce kadın Forum Alışveriş Merkezi (AVM) önünde bir araya gelerek Mersin sokaklarında yürüyüş gerçekleştirdi. "Geceleri de, sokak ve meydanları da terk etmiyoruz" pankartının açıldığı yürüyüşte sık sık, “Tayyip kaç kaç kaç kadınlar geliyor”, “Kadın, yaşam, özgürlük”, “Özgecan Aslan onurumuzdur”, “Yaşasın kadın direnişimiz” sloganları atıldı.

Renkli yürüyüşte "Kadınlar öz savunmaya", "Özgecan'ın çığlığı isyanımızdır","Tecavüzcü devleti yıkacağız elbet",  "Kobanê'de savaşan kadınlara bin selam", "Çok erksiniz keşke ölseniz", "Alışın her yerdeyiz" ve İnadına hayat inadına sokak" dövizleri taşıyan kadınlar, zaman zaman GMK Bulvarı üzerinde türkü söyleyip halaylar çekti.

GMK Bulvarı boyunca yürüyen kadınlara, çevrede bulunan vatandaşlar evlerinin balkonlarına çıkarak tava ve tencere çalarak destek verirken, yine çevredeki esnaf ve yoldan geçen araçlar da kadınlara destek verdi.

GMK Bulvarı üzerinden sahil yoluna çıkan kadınlar burada da bir süre yürüdükten sonra Barış Meydanı'na ulaştı. Barış Meydanında çalınan müzikler eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar çekilen halaylarla son buldu.