Mayıs’ta erkekler, 15 kadın ve bir çocuk öldürdü; 9 kadına cinsel saldırıda bulundu, 6 kadına zorla seks işçiliği yaptırdı, 11 kadına cinsel tacizde bulundu, 25 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu, 31 kadına şiddet uyguladı.

bianet' Begüm Baki’nin yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre, 2016’nın ilk 5 ayında erkekler en az 113 kadın öldürdü, 31 kadına cinsel saldırıda bulundu, 62 kadını taciz etti, 243 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu, 151 kadına şiddet uyguladı.

1 MAYIS: CİNAYET

* Iğdır'da A.Ö. (24) erken yaşta zorla evlendirilen karısı Fazile Özmen'i (19) kendisini aldattığını düşündüğü için boğazını keserek öldürdü. Erkek cinayetten sonra teslim oldu.

ŞİDDET- YARALAMA

* Aydın'da S.D. 16 yaşındaki karısı Ö.Ç.'yi bıçakla yaraladı. Erkek olaydan sonra kaçtı.

3 MAYIS: CİNSEL SALDIRI

* İstanbul'da B.Y. (24) arkadaşı C.K.'nın (17) yardımıyla, otostop yapan ABD'li L.D.'ye (22) zorla götürdüğü ağaçlık alanda cinsel saldırıda bulundu. Erkekler kadının cep telefonunu gasp etti. Kaçan erkekler kadının şikayeti üzerine yakalandı. B.Y. tutuklanırken diğer erkek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TACİZ

* Adıyaman'da M.K. (55) sokakta takip ettiği K.D.'yi elle ve sözle taciz etti. Kadının şikayeti üzerine erkek gözaltın alındı.

4 MAYIS: ŞİDDET- YARALAMA

* Urfa'da hasta yakını M.B. hasta için giriş yapılmasını isteyen hemşire R.G.'yi tekme atarak darp etti.  Erkek gözaltına alındı.

5 MAYIS: CİNAYET

* İstanbul'da C.A. (23) bir erkekle ilişkisi olduğunu düşündüğü annesi Neşe Adıgüzel'i (43) götürdüğü ormanlık alanda bıçaklayarak öldürdü. Erkek cinayetten sonra teslim oldu.

ÇUCUK İSTİSMARI

* Bingöl'de bakkal İ.A,. yakınlardaki okulda öğrenci olan F.T.'ye (14) aracıyla götürdüğü ormanlık alanda cinsel istismarda bulundu. F.T.'nin şikayeti üzerine gözaltına alınan erkek tutuklandı. Erkeğin akrabaları iki kez F.T.'ye okulda şikayetini geri alması üzerine işkence etti, okul yönetimi olayı örtbas etti. İ.A. hakkında Bingöl 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

* Antalya'da müdür yardımcısı A.H., engelli T.S.'yi (15) odasında cinsel istismarda bulundu. Başka bir kadın öğretmenin şüphelenmesi üzerine hakkında şikayetçi olunan A.H. açığa alındı.

Aynı okulda temizlik işçisi olan S.S. geçen yıl erkeğin kendisine okulda defalarca tecavüz ettiğini ifade etti, kendisine inanılmayacağını düşündüğü için daha önce şikayetçi olmayan kadın erkekten şikayetçi oldu. 9 Nisan 2015'te A.H. hakkında şikayetçi olunmasına rağmen okul müdürünün suç oluşmadığına kanaat getirerek dosyayı adli makamlara iletmediği öğrenildi. (Geçen yıl yaşanan bu olay 5 Mayıs'ta basına yansıdı)

ŞİDDET- YARALAMA

* Muğla'da M.U., boşanma davası açan karısının teyzesi S.U.'yu (79) pompalı tüfekle yaraladı, karısı A.U. ve annesi G.Ç.'ye ateş etti. Cinayete teşebbüs eden ve kaçan erkek yakalandı. M.U. öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklandı.

6 MAYIS: CİNAYET

* İstanbul'da Azerbaycanlı B.M. karısı Asmer Gruyeva'yı (30) bıçaklayarak öldürdü. Erkek olay yerine gelen polisler tarafından yakalandı. B.M. ilk ifadesinde kadını kendisini aldattığı için öldürdüğünü söyledi.

ŞİDDET- YARALAMA

* Karabük'te O.K. (19), aralarında husumet bulunduğu öne sürülen G.G.'yi (45) ve G.İ.'yi (30) sokakta darp etti.  Olay yerinden kaçan erkek gözaltına alındı.

8 MAYIS: ÇOCUK İSTİSMARI- ŞÜPHELİ ÖLÜM

* Samsun'da K.Y. (19) kuzeni D.Y.'ye (12) evde tecavüz etti. D.Y. 8 Mayıs'ta evde bayıldı, götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti, yapılan ön otopside cinsel saldırı bulgularına rastlandı, soruşturma sonucu K.Y. tutuklandı. K.Y.'nin D.Y.'ye bir yıldır tecavüz ettiği ifade edilirken D.Y.'nin kesin ölüm sebebi henüz belirlenemedi.

FUHUŞA ZORLAMA

* Adana'da A.A. sevgilisi P.Y. ile birlikte M.B. (21) ve G.Ç.'ye (20) zorla fuhuş yaptırdı, darp etti. Kadınların şikayeti üzerine gözaltına alınan A.A. ve P.Y. tutuklandı.

9 MAYIS: CİNAYET

* Iğdır'da A.G. (29) karısı Güner G.'yi (33)  av tüfeğiyle öldürdü. Cinayetten sonra kaçan erkek yakalandı.

10 MAYIS: ŞİDDET- YARALAMA

* İstanbul'da S.K. (48), ayrılmak isteyen sevgilisi Moldovalı P.T.'yi (34) tabancayla yaraladı. Cinayette teşebbüs eden erkek olaydan sonra intihar etti.

* Aydın'da A.M. ve iki erkek yeni tanıştıkları N.Y.'yi darp etti, kadını araçlarından yarı çıplak halde attı. Kadının şikayeti üzerine erkeklerden A.M. yakalandı.

11 MAYIS: CİNAYET

* Edirne'de N.A. (55) mal paylaşımı ve tazminat için gittiği hukuk bürosunda eski karısının tazminat istemesi üzerine tabancayla kızı Dilek Adıgüzel İnanç'ı (30) ruhsatsız tabancasıyla öldürdü, eski karısı M.A.'yı (56) ağır yaraladı. Cinayetten sonra kaçan erkek daha sonra teslim oldu.

* Ankara'da özel harekat polisi B.H. (21) eski sevgilisi Necmiye Ceren Baran'ı (20) sokakta beylik tabancasıyla öldürdü. Erkek cinayetten sonra intihar etti.

CİNSEL SALDIRI

* Burdur'da A.K. komşusu Ş.E.'ye (28) tarlada cinsel saldırıda bulunmaya çalıştı, direnen kadını bıçakla ağır yaraladı. Olaydan sonra kaçan erkek yakalandı.

ÇOCUK İSTİSMARI

* Rize’de 14 yaşında öğrenci üç erkek, sınıf arkadaşları kız çocuğuna tehditle götürdükleri evde tecavüz etti, görüntüleri kaydetti. Erkekler görüntülerle kıza para getirmesi için şantaj yaptı. Olayı öğrenen rehber öğretmenin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda erkekler tutuklandı.

FUHUŞA ZORLAMA

* Adana'da N.A. (38) arkadaşı erkek H.S. (38) karısı C.A.'ya (22) işkence ve tehditle zorla fuhuş yaptırdı. Kadının şikayeti üzerine gözaltına alınan erkekler tutuklandı.

* Antalya'da M.G. (28) iş vaadiyle kandırdığı ve zorla alıkoyduğu Kırgızistanlı Z.K., E.M. ve M.A.'ya tehditle zorla fuhuş yaptırdı. Erkek tutuklandı.

TACİZ

* Denizli'de Eğitim Müdürlüğü’nde personel Y.M. (50) stajyer B.E.'yi (18) taciz etti. Kadının şikayeti üzerine hakkında soruşturma başlatılan Y.M. gözaltına alındı.

12 MAYIS: CİNAYET

* İzmir'de A.Ö. (25) para vermediği için büyükannesi Rukiye Sezer'i (67) döverek öldürdü. Cinayetten sonra yakalanan erkek tutuklandı.

ÇOCUK İSTİSMARI

* Afyon'da bir okulda temizlik işçisi S.Y. (22), işitme ve konuşma engelli öğrenci 7 yaşındaki N.'ye okulda tecavüz etti. N.'nin olayı ailesine söylemesi üzerine gözaltına alınan erkek tutuklandı.

CİNSEL SALDIRI

* Kocaeli'de bir hastanenin temizlik işleri müdürü A.İ., iş konuşmak için çağırdığı temizlik işçisi S.B.'ye (38) aracında cinsel saldırıda bulundu, direnen kadını yaraladı. Tecavüzden sonra hamile kalan kadın kürtaj oldu. A.İ. kadına hastanede tacize devam etti, işinden attırdı, kızına zarar vermekle tehdit etti.  Kadının şikayeti üzerine erkek hakkında soruşturma başlatıldı. (5 ay önce yaşanan bu olay erkek hakkında soruşturma başlatılması üzerine 12 Mayıs'ta basına yansıdı)

TACİZ

* Adana'da bir hastanede hasta bakıcı A.U. (46) ameliyattan sonra odasına götürdüğü kadın hastayı fiziksel olarak taciz etti. Kadının şikayeti üzerine erkek tutuklandı.

13 MAYIS: ŞÜPHELİ ÖLÜM

* İstanbul'da Esma S. (16) sevgilisi A.K.'nin (18) evinde ölü bulundu. A.K. polisi arayarak kadının uyuşturucu kullandıktan sonra öldüğünü iddia etti. E.S. geçen yıl abisinden şiddet gördüğü için yetiştirme yurduna yerleştirilmişti. 10 gün önce yurttan ayrılan ve hakkında kayıp ihbarı yapılan E.S.'nin ölüm nedeni henüz belirlenmedi. A.K. ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

ŞİDDET- YARALAMA

* Adana'da A.A. (36) ayrı yaşadığı ve boşanma davası açan karısı M.A.'yı (28) çalıştığı dükkanda zorla alıkoyup darp etti. Erkek gözaltına alındı.

ÇOCUK İSTİSMARI

* Diyarbakır’da bir ilkokulda öğretmen A.D. (25), 8-9 yaşlarındaki dört kız öğrenci taciz etti. Erkek tutuklandı

CİNSEL SALDIRI

* Bitlis'te bir vakıfta din öğretmeni olan O.S. ve M.Ö. vakfın evlerinde kalan üç kadına şantajla cinsel saldırıda bulundu. Şikayetçi olmaması için tehdit edilen kadınların bir kısmı erkeklerden şikayetçi oldu. Erkeklerin altı kadına daha farklı zamanlarda cinsel saldırıda bulunduğu öne sürüldü. (Haberlerde olayın tarihine yer verilmedi)

TACİZ

* Muğla'da G.D. (46) tanımadığı zihinsel engelli kadın M.E.'yi (30) sokakta elle taciz etti, kadını soymaya çalıştı. Çevredekilerin müdahalesi üzerine kaçmaya çalışan erkek polis tarafından gözaltına alındı.

14 MAYIS: TACİZ

* Eskişehir'de A.G. aynı mahallede oturduğu N.R.'yi para karşılığı ilişki teklif ederek taciz etti. Kadın erkekten şikayetçi oldu.

ÇOCUK İSTİSMARI

* Aydın'da M.K. (16), 10 yaşındaki kız çocuğuna evde cinsel istismarda bulundu. Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan erkek tutuklandı.

* Trabzon'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli S.H. (35)  yaşları 10 ile 15 arasında değişen 6 kız çocuğuna farklı gün ve yerlerde elle ve sözlü cinsel tacizde bulundu. S.H. ailelerin şikayeti üzerine gözaltına alındı.

ŞİDDET- YARALAMA

* Samsun'da F.F.Y. (56), karısı A.Y.'yi (53) darp etti. Erkek gözaltına alındı. 

* İzmir'de tutuklu Y.S., boşanmak isteyen tutuklu karısı M.S.'yi boşanma davası çıkışında ağzında sakladığı jiletle adliye asansöründe ağır yaraladı.

15 MAYIS: CİNAYET

* Muğla'da Ö.K. sevgilisi Elmas Başdüzen'i (41) üzerine benzin dökerek yaktı, yoğun bakıma alınan E.B. 13 gün sonra hayatını kaybetti. E.B.'yi hastaneye bırakıp kaçan erkek tutuklandı.

16 MAYIS: ŞİDDET-YARALAMA

* Trabzon’da H.Ü. (49),  ayrı yaşayan karısı B.Ü.'yü (42) bıçakla öldürmeye teşebbüs etti. Elinden yaralanan B.Ü. kaçarak polis karakoluna gitti, sürekli şiddet uygulayan erkekten şikayetçi oldu.  Nöbetçi mahkemeye sevk edilen H.Ü. tutuklandı.

17 MAYIS: CİNSEL SALDIRI

* Hakkari'de bir hastanenin temizlik işçisi V.Ö., yoğun bakım servisinde yatan N.K.'ya (20) cinsel saldırıda bulundu.  N.K.'nin dersleri kötü olduğu için intihar girişiminde bulunduğu öne sürüldü.  N.K.'nin şikayeti üzerine gözaltına alınan erkek tutuklandı.

 ÇOCUK İSTİSMARI

* Diyarbakır'da öğretmen Z.Ö., 18 yaşından küçük kız öğrencisini taciz etti. Şikayet üzerine gözaltına alınan Z.Ö. ifadesinin ardından serbest bırakıldı, hakkında soruşturma başlatıldı. Z.Ö. hakkında daha önce görev yaptığı lisede de cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla soruşturma açıldığı ifade edildi.

18 MAYIS: ŞİDDET- YARALAMA

* Aksaray'da bir erkek, karısı K.D.'yi (32) darp etti.

* Bartın'da R.Ç. (31), iki gün önce evlendiği karısını odaya kilitledi, eşyalara zarar verdi, sesler üzerine eve gelen annesi A.Ç.'yi (60) ve kız kardeşi T.Ç.'yi (37) baltayla yaraladı, babası Ahmet Ç.'yi öldürdü. İstanbul'da özel güvenlik görevlisi olan R.Ç. 15 Mayıs'ta evlendiği, psikolojik sorunları olduğu ve tedavi gördüğü ifade edildi. R.Ç. devlet hastanesinde tecrit altına alındı.

TACİZ

* Manisa'da öğretmen C.G. (42) eski öğrencisi D.C.'yi (19) zorla bindirdiği aracında taciz ve darp etti. D.C. araçtan atlayarak gittiği jandarmada erkekten şikayetçi oldu. D.C. ifadesinde erkeğin kendisini öğrenciliği süresince dört yıl boyunca taciz ettiğini, zorla ve tehditle İstanbul'dan Manisa'ya getirdiğini söyledi. Erkek hakkında cinsel istismar ve darp suçlarından soruşturma başlatıldı ve görevinden uzaklaştırıldı.

19 MAYIS: CİNAYET

* Antep'te Suriyeli kadın K.H. ve arkadaşı erkekler M.A., H.R., M.H. K.H.'nin kocası İ.E.A.'nın diğer karısı Ghada Shekhousi (49) ve oğlu Muhammed Nour'u (11) bıçakla boğazlarını keserek öldürdü. Zanlılar tutuklanırken K.H. cinayeti kıskançlık sebebiyle işlediğini söyledi.

ÇOCUK İSTİSMARI

* Bursa’da S.Ö., tanımadığı 7 yaşındaki kızı sonra da yan apartmandaki başka bir kız çocuğunu taciz etti. Çevredekilerin ihbarı üzerine erkek gözaltına alındı. S.Ö.'nün küçük yaşta taciz etmek suçundan 7 yıl cezaevinde yattıktan sonra bir süre önce tahliye edildiği ifade edildi.

 ŞİDDET- YARALAMA

* İstanbul'da M.İ. (38) nişanlısı K.A.'yı (34) kendisini aldattığını düşündüğü için sokakta sırtından bıçaklayarak yaraladı.  M.İ.'nin olay sırasında tanınmamak için çarşaf giydiği öğrenildi. Gözaltına alınan erkek tutuklandı.

ŞÜPHELİ ÖLÜM

* Konya'da Ayşe Hasyılmaz (22) bahçede av tüfeğiyle vurularak öldürülmüş halde bulundu. Kadının yedi aylık hamile olduğu öğrenilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Kadının tüfekle intihar etmiş olabileceği de iddia edildi.

20 MAYIS: ŞİDDET-YARALAMA

* İstanbul'da müzisyen E.E. nişanlısı oyuncu G.S.'yi ayrılmak istediği için darp etti. G.S. erkekten şikayetçi oldu. G.S. ifadesinden erkeğin ayrılma kararını duyunca darp ve hakaret etmeye başladığı, eve gelen komşuları tarafından kurtarıldığını söyledi.

21 MAYIS: CİNAYET

* Bursa'da R.Y., Behiye Güçlü'yü aracının içindeyken tabancayla öldürdü. Erkek cinayetten sonra intihar etti. R.Y. 25 Aralık 2015'te kadının aracını kurşunlamış ve tutuklanmıştı. Cinayet zanlısı erkek ve kadın arasındaki yakınlık ilişkisi araştırılıyor.

FAİLLİ BELİRLENMİŞ CİNAYET

* Kayseri'de 28 Kasım 2015'te tabancayla öldürülen ve cesedi bir çukurda bulunan Hülya Irmakçı'nın cinayet zanlılarının S.D. ve M.A ile onlara yardım ve yataklık yapan kadın S.Ç. olduğu ortaya çıktı. Erkeklerin cinayeti kıskançlık sebebiyle işlediği öne sürüldü. Zanlılar S.D., M.A. ve S.Ç. tutuklandı.

ŞİDDET- YARALAMA

* Adana'da bir erkek, kocasından gördüğü şiddet sebebiyle bir ay önce amcasının evine yerleşen kız kardeşi Ş.B.'yi zorla geri götürmeye çalıştı, kadını darp etti. Kocasıyla barışmayı reddeden kadın gizlice polisi aradı. Ş.B. kendi isteğiyle sığınma evine yerleştirildi.

* Muğla'da Y.D. nişanlısı Ö.A. ile yolculuk halindeyken kadının kullandığı aracın direksiyonu 'Öleceksek beraber öleceğiz' deyip uçuruma kırdı. Y.D. ve Ö.A. hafif yaralanırken kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Ö.A. ilk ifadesinde erkekten şikayetçi olmadığını söyledi.

22 MAYIS: CİNAYET

* Trabzon'da M.D. (35) dini nikahlı karısı Zeliha Uygur'u (35) eski kocasıyla görüştüğü için tabancayla öldürdü. Erkek cinayetten sonra kaçtı.

23 MAYIS: ŞİDDET-YARALAMA

* Bolu'da bir erkek, karısı Z.Y.'yi araçta seyir halindeyken darp etti, yakıtı biten araca kadını kilitledi. Çağırdığı polis sayesinde araçtan çıkan Z.Y. erkekten şikayetçi olmadı.

* Kocaeli'de R.B. ve karısı K.B., kızları Y.B.'ye erkek arkadaşıyla gezdiği için tuvalete kapatarak saatlerce demir sopayla darp etti. Y.B. ablası F.B. ile birlikte darp raporu aldıktan sonra karakola giderek ailesinden şikayetçi oldu. Suçlamaları kabul eden R.B. ve K.B. ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

25 MAYIS: CİNSEL SALDIRI

* Aydın'da Ö.U. ile arkadaşı İ.Ç., aynı üniversiteden tanıdıkları sevgili olma teklifini reddeden B.Z.'ye şantajla cinsel saldırıda bulundu. İ.Ç., Ö.U.'nun planı doğrultusunda kadınla sevgili oldu, erkekler kadının ilişki görüntülerini kaydedip kadına şantaj yaptı. Kadının şikayeti üzerine gözaltına alınan erkekler cinsel saldırı ve şantaj suçlarından tutuklandı.

ÇOCUK İSTİSMARI

* Siirt'te S.İ. (20) kız kardeşi S.İ.'ye (15) evde cinsel saldırıda bulundu. S.İ. rahatsızlandığı için kaldırıldığı hastanenin tuvaletinde doğum yaptı.  Bebeğin çöpte bulunması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında cinsel saldırı ortaya çıktı, gözaltına alınan erkek tutuklandı.

TACİZ

* Samsun'da C.Y. (50) üvey kızı K.Y.'yi (16) evde taciz etti. K.Y.'nin şikayeti üzerine gözaltına alınan erkek çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Erkeğin K.Y.'yi beş yıldır taciz ettiği ifade edildi.

* Muğla'da Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünde müdür M.A.K. personel R.Ç.E.'yi fiziki ve sözle taciz etti. R.Ç.E. bir yıldır kendisini taciz eden erkekten şikayetçi oldu.

26 MAYIS: CİNAYET

* Samsun'dan Nisan 2015’te boğularak öldürülen Nebahat Sezgin'in cinayet zanlısının E.D. olduğu ortaya çıktı. Cinayete intihar süsü verilmişti.

TACİZ

* Muğla'da otobüs muavini G.G. yolcu C.D.'yi uyurken yüzüne doğru mastürbasyon yaptı. C.D. otobüste yaşanan olay sonrası yüzüne gelen spermleri silmedi, olay yerine gelen jandarma otobüs ve kadının üzerinden kanıt topladı. İlk ifadesinde suçlamaları reddeden erkek ikinci ifadesinde "şeytan uydum" dedi. İlk ifadesinin ardından serbest bırakılan G.G. Gebze Cumhuriyet Savcılığı'nın itirazıyla tutuklandı.

* Eskişehir'de A.B.G. birlikte alkol aldığı G.O.'yı elle taciz etti. G.O.'nun şikayeti üzerine erkek gözaltına alındı.

ÇOCUK İSTİSMARI

 * Muğla'da Ö.Ö. (23), K.T. (22) ve M.Y.'ye 11 yaşındaki zihinsel engelli F.G.'yi bir sokakta yapılan düğünden götürdüğü evlerinde cinsel istismarda bulundu. Erkekler çocuğun cinsel istismarı suçundan tutuklandı.

27 MAYIS: CİNAYET

* Adana'da M.A. (42), eski karısı Zübeyde Ünlü'yü (41) barışma teklifini reddettiği için tabancayla öldürdü, eski kayınvalidesi N.Ü.'yü (63) ağır yaraladı. Cinayetten sonra kaçan erkek yakalandı. M.A. ifadesinde “kadını çok sevdiği için şuurunu kaybettiğini ve öldürdüğünü” söyledi.

ŞİDDET- YARALAMA

* Mersin'de H.İ.A., karısı E.A.'yı (25) uyuşturucu satıcılığını bırakmasını söylediği için üzerine benzin dökerek ağır yaraladı. Erkek gözaltına alındı.

* Aksaray'da bir erkek, karısı M.G.'yi (76) darp etti.

* Aydın'da Y.T., karısı A.T.'yi bıçakla yaraladı. Kadın hastaneye kaldırılırken gözaltına alınan erkek ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

* Ankara'da 15 erkek, seks işçisi trans kadınlara bıçak ve sopalarla saldırdı, bir kadını bıçakladı. Kadınların araçlarını tahrip ettiler. Bıçaklanan kadının Pembe Hayat LGBTİ Dayanışma Derneği üyesi olduğu ifade edildi.

28 MAYIS: CİNAYET

* İstanbul'da A.F. (29) patronun karısı Fatma Kayıkçı'yı (40) bıçakla öldürdü, cesedini ormanlık alana götürdü.  Doktora öğrencisi A.F.'nin Türkiye'de üç yıl önce bir erkek ve sevgilisini, Fransa'da bir kadını öldürdüğü, hakkında kırmızı bülten olduğu ve sahte kimlik kullandığı öğrenildi. A.F. aranıyor.

CİNSEL SALDIRI

* Aydın'da M.D. otostop yapan İ.B.'ye aracında cinsel saldırıda bulunmaya çalıştı, direnen kadını darp ederek araçtan attı. Hastaneye kaldırılan İ.B. erkekten şikayetçi oldu. M.D. tutuklandı.

ŞİDDET- YARALAMA

* İstanbul'da bir gece kulübünün güvenlik görevlisi erkek, N.K. adlı kadın başka bir kadınla tuvalette girdiği için boynunu sıktı, direnen kadını darp etti. Olay yerin polis çağıran N.K.erkekten şikayetçi olmadı.

TACİZ

* Samsun'da İ.V. (47) aynı apartmanda oturduğu üç akrabasını taciz etti. Akrabası E.A. (26) ve onun 7 yaşındaki kızı E.A.'yı elle taciz eden İ.V., akrabası S.C.A.'yı (14) ise sözle taciz etti.  Bir yıldır tacizlerine devam eden erkek E.A.'nın şikayeti üzerine tutuklandı.

29 MAYIS: CİNAYET

* Muğla'da H.S. (43) eski karısı Ayşegül Aslan'ı (29) barışma teklifi reddedince çalıştığı iş yerinin önünde tabancayla defalarca el ateş ederek öldürdü, kadının patronunu yaraladı. Şiddet gördüğü için boşanan Aslan'ın H.S’den kaçmak için yaşadığı ilden ayrıldığı ifade edildi.  Tutuklanan H.S. ifadesinde "Kötü yola düşmesinden korktum. Onu uyardım, dinlemedi, vurdum" dedi.

ŞİDDET-YARALAMA

* Mardin'de C.S.(46), karısı Suriyeli S.S.'yi (26) uyurken defalarca bıçaklayarak ağır yaraladı. Erkek tutuklandı. 

* İzmir'de Z.T. (23), hırsızlık yapmak için girdiği evde R.Ö.'yü (67) defalarca bıçaklayarak ağır yaraladı. Olaydan sonra kaçan erkek tutuklandı.

ÇOCUK İSTİSMARI

* Samsun'da S.G. (22), arkadaşları N.G. (23) ve Y.E. (21) ile birlikte sevgilisi Y.G.'yi (17) uyuşturucu madde içirip taciz etti.  Hakkında kayıp ihbarı yapıldıktan bir gün sonra bulunan Y.G. erkeklerden şikayetçi oldu. Erkekler çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

*Antalya'da taksi şoförü M.B. (30) aracına müşteri olarak binen yaşı 15'den küçük kızı elle taciz etti. Kızın tacizi bildirdiği okul yönetimi savcılığa başvurdu. Yakalanan erkek cinsel istismar suçundan tutuklandı.

* İstanbul'da bir erkek 14 yaşındaki kız çocuğunu taciz etti. Olaydan bir gün sonra yakalanan erkek tutuklandı.

30 MAYIS: CİNAYET

* Balıkesir'de T.Y. hakkında koruma kararı bulunan eski karısı Esra Güvem'i (24) kızını görmek için geldiği evde bıçaklayarak öldürdü. Erkek cinayetten sonra kaçtı.

FAİLİ BELİRLENMİŞ CİNAYET

* Kars'ta 14 Nisan 2016'da bıçaklanarak öldürülen ve cesedi evinde 15 gün sonra bulunan Gülseren A.'nın cinayet zanlısının G.V. olduğu ortaya çıktı. Erkek tutuklandı. (Cinayetin sebebi ve zanlının yakınlık derecesi haberlere yansımadı.)

ŞÜPHELİ ÖLÜM

* Karaman'da Tuba Nevruz (32) evinde ölü bulundu. Kanser hastası olduğu öne sürülen kadının ölüm sebebi otopsiyle belirlenecek.

ÇOCUK İSTİSMARI

* Antalya'da servis şoförü E.A.U.  öğrenci S.A.'yı (9) serviste taciz etti. S.A.'nın olayı eve geç gelmesinden şüphelen annesine anlatması üzerine aile erkekten şikayetçi oldu. E.A.U. tutuklandı.

31 MAYIS: CİNAYET

* Eskişehir'de Ü.B. (28) boşanma davası açan ve evden ayrılan karısı Gizem Bulut'u (20) evinde tabancayla öldürdü, kadının sevgilisi R.A.'yı ağır yaraladı. Cinayetten sonra kaçan erkek tutuklandı.