Seçim sonuçlarının en dikkat çeken başarılarından birine imza atarak 27 yaşında yüzde 83 oyla Cizre Belediye Başkanlığını Kazanan BDP'li Leyla İmret CNN Türk erkanlarında Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı.

Cüneyt Özdemir programın açılışında Leyla İmret’in programa Kürtçe konuşmak şartıyla çıktığını söyledi. Tercüman eşliğinde Özdemir’in sorularını yanıtlayan İmret kendisini anadili olan Kürtçe'de daha iyi ifade ettiğini söylerken seçmenlerine de kendi dillerinde seslenmek istediğini kaydetti.

AVRUPA'DA BÜYÜSEM DE CİZRE'YE AİTİM

Kaç dil biliyorsunuz ve neden Kürtçe konuşmak istiyorsunuz?

Ben Almanca İngilizce ve Türkçede biliyorum yalnız kendimi en iyi ifade ettiğim dil anadilim Kürtçedir bu yüzden Kürtçe konuşmak istiyorum. Bölgemizde de kütçe en sık kullanılan dil olduğu için hep Kürtçe konuşuyorum Kürtçe konuşurken kendimi çok iyi ifade ediyorum

Neden Almanya'dan Cizre'ye döndünüz?

Doğrusu bunun hikayesi uzundur kısaca anlatmak gerekiyorsa ben kendim bu yörenin insanıyım benim memleketim benim şehrim her zaman onun hasretiyle yaşıyordum her ne kadar Avrupa’da büyümüş olsam da Cizre’ye aittim. İstedim ki kendi toprağıma halkımla anne ve babamın yaşadığı şehirde bölgede istedim ki kalan ömrümü geçireyim

KENDİMİ ANA DİLİMDE DAHA İYİ İFADE DİYORUM

Cizre'de nasıl bir seçim kampanyası yürüttünüz?

Öncelikle ön seçimlerde 6 kadın aday adayı vardı ben ilk başvurduğumda ben kimseyi tanımıyordum benim için her şey ondan sonra başladı. Bütün ailelerimizi tek tek gezdim onlarla tanıştım ve o esnada halkın hoşgörüsüyle karşılaştım o güveni onlardan aldım ve 21 yıl aradan sonra kendimi nasıl kabullendire cem kuşkusu yaşadım ama Cizre halkı tarafından çok güzel karşılandım Cizre halkına da çok teşekkür ediyorum bana sahip çıkmalarında çok teşekkür ediyorum.

Neden burada Türkçe değil de Kürtçe konuşuyorsunuz peki?

Kendi anadilimle kendimi daha iyi ifade ediyorum bu yüz den duygularımı daha iyi ifade ediyorum o yüzden Kürtçe konuşmak istedim. Ama eğer çok önemli ise benim eş başkanım Sayın Kadir Kunur da yanımda o çok iyi Türkçe konuşuyor kendimizi bu anlamda çok iyi tamamlıyoruz. Başta da dediğim gibi kendimi Türkçeyi ifade etmiyorum bu nedenle Kürtçe konuşmak istedim. Avrupa’da büyüdüğüm için Türkçeyi öğrenmedim Türkçe konuşmadım o yüzden Kürtçe konuşmak istedim.

BİZİM DEĞİL HALKIN BELEDİYESİ

Cizre için bundan sonraki hizmetleriniz neler olacak?

Yeni görevimizde Cizre için ne gerekli ise onu yapacağız çünkü baktığımızda Cizre her şeyin en güzeline layık bir şehir. Bu yüzden diğer belediyelerden farkımız biz yapacağımız her şeyi halkımıza danışarak yapacağız onların görüş ve düşüncelerini alarak hareket edeceğiz. Çünkü o bizim değil halkın Belediyesi. (İnternethaber)