DÖKH Diyarbakır bileşenleri, Lice'de Hüda-Par tarafından yapılan saldırıyı ilçe merkezinde gerçekleştirilen yürüyüşle kınadı.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) Diyarbakır bileşenleri, Hüda-Par üyelerinin 30 Ocak günü Lice'de gerçekleştirdiği saldırıyı ilçe merkezinde protesto etti. Diyarbakır'dan yola çıkan kadın kurumları, Lice Belediyesi'ne bağlı olarak faaliyet yürüten Nujiyan Kadın Danışmanlık Merkezi önünde bir araya gelerek, çarşı merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe, KADEM, AMİDA, DİKASUM, EPİDEM, Ceren Kadın Merkezi, Kardelen Kadın Evi ve Barış Anneleri Meclisi üyesi kadınların yanı sıra Nujiyan Kadın Danışmanlık Merkezi çalışanları ve Lice Belediye Başkanı Fikriye Aytin ile belediye eş başkan adayları Rezan Zoğurli ve Harun Erkuş ile BDP ilçe yöneticileri katıldı.

Yürüyüşün ardından kadınlar adına açıklamayı yapan Şimel Beğik, Kürt kadın hareketinin bir politikası olarak eş başkanlık sistemiyle kadın adayların güçlendirildiği böylesi bir süreçte bu tür saldırıların aynı zamanda kadın iradesi ve duruşuna yönelik bir saldırı olduğunu belirterek, "Seçim çalışmaları halkı taciz etmekle, onları rahatsız etmekle yapılmaz" dedi.

'BAŞKA ÖRGÜTLERİN SALDIRILARINA GÖM YUMMAYACAĞIZ'

Yaklaşık bir yıldır devam eden çözüm sürecine değinen Beğik, "Çözüm süreci ile Kürdistan ve Türkiye'de çatışmasız bir ortam sağlanmıştır. Kürtler bu süreçte üzerine düşeni yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Ancak bu süreçten faydalanarak başka örgütlerin saldırılarına göz yummayacağımız, tepkisiz kalacağımız anlamına gelmez. Bizler Kürt kadınları olarak süreci sahiplenmek ile birlikte ülke genelinde var olan çatışmasızlık ortamının devam etmesinden ve barışın inşasından yanayız" dedi. Beğik, saldırıların iyi niyetli olmadığını kaydetti.

'YARALARIMIZ HENÜZ KAPANMADI'


Bu tür saldırıların devam etmesinin farklı şeyler de düşündürdüğünü belirten Beğik, "Hizbullah katliamlarının yol açtığı yaralarımız henüz kapanmamış ve belleğimizde tazeliğini koruyorken, dini öne çıkararak siyaset yaptığını öne süren bu tür oluşumların saldırıları, demokratikleşme ve eş başkanlık sistemimize tahammülsüzlüğün de göstergesidir" diye belirtti. Beğik, "Özgür kadınla demokratik ulusa" şiarı ile yollarına devam edeceklerini kaydetti.

Açıklamanın ardından konuşan Barış Anneleri Meclisi dönem sözcüsü Kudret Eryılmaz ise "Müslümanlık" adı altında insanların kandırıldıklarını belirterek, "Bizde Müslüman'ız. Müslümanlığı onlardan öğrenecek değiliz. Bizim davamız dilimiz, kimliğimizdir. Biz Kürt halkı olarak davamızın peşinde olacağız. Bu saldırıyı yapanları kınıyorum" dedi. (Özgür Gündem)