Cinsel istismara uğrayan 15 yaşındaki kız çocuğundan 'Rıza var' diyen hâkime mektup: 38 kiloydum, gücüm nasıl yetsin? Bana inanmayan dalga geçer gibi davranan aşağılayan mahkemenize gelmeyeceğim. Sizi adalet ve vicdanınızla baş başa bırakıyorum

Karaman’da üç yıl önce 15 yaşındayken kendisine cinsel saldırıda bulunan sekiz kişinin ‘ilişkide gönül rızası’ gerekçesiyle beraat ettiği Z.C.’nin dava sürecinde mahkeme başkanına yazdığı bir mektup ortaya çıktı.

Bülent Şanlıkan’ın Akşam gazetesinde yer alan haberine göre, mahkemede kendisini ifade edemediği için bir mektup yazan Z.C., kendisine “Neden direnmedin?” sorusunu soran hâkime ‘Hâkim amca’diye hitap ederek, “15 yaşında 38 kiloydum. Gücüm nasıl yetsin?” diye soruyor.

Z.C.’nin mektubu şöyle: “Hâkim amca ben yaşadıklarımı utandığım için bir de polisler ve siz bana inanmıyor gibi davrandığınız, alay ettiğiniz için anlatamıyorum. Her erkeğin bana tecavüz edeceğini sanıyor, korkuyorum. Hakimsin bir daha bana bağırma. Beni azarlamayın.

15 yaşında 38 kilo bir kızım. Benim gücüm bu adama yetmez ki karşı koyup onu yeneyim. Polisler de siz de beni suçladınız. ‘Neden karşı koymadın’ diye. Bu adamın benim üç katım kilosu ve gücü var. Bir erkekle benim gücümü nasıl bir tutuyorsunuz.

Canlı cenaze gibiydim. Tek düşündüğüm bir an önce ölmekti. İntihar edecektim, beceremedim. Bu son ifademdir. Bana inanmayan dalga geçer gibi davranan aşağılayan mahkemenize gelmeyeceğim. Sizi adalet ve vicdanınızla baş başa bırakıyorum.”