Varto'da yaşamını yitiren PKK’li Kevser Eltürk'ün (Ekin Wan) cenazesine işkence yapıldıktan sonra çırılçıplak fotoğraflarının çekilip yayınlanmasını protesto eden bir kadın, İsveç Parlamentosu önünde eylem düzenledi.

İsveç'nin başkenti Stocholm'de bir Kürt kadını, Muş Varto'da 10 Ağustos'ta çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren Kevser Eltürk'ün (Ekin Wan) cenazesine yönelik işkence ve çıplak bedeninin teşhir edilmesini protesto etti.

Parlamento önünde kıyafetlerini çıkaran ve etrafına Eltürk'ün fotoğraflarını bırakan kadın, Eltürk'ün fotoğrafında olduğu gibi yüzüstü şekilde yere uzandı. Eylem çevredekilerin de dikkatini çekti.


Kürt Kadın Meclisi'nin çağrısıyla düzenlenen ve daha çok kadınların yer aldığı gösteride konuşan Ayşe Göktepe, AKP hükümetinin de erkek egemen sistemin varlığını sürdürmek için kadınların her türlü direnişine saldırdığını söyledi.

Eltürk'e yapılan insanlık dışı muamelenin 1990'lı yıllarda devletinin Kürdistan'a yönelik saldırıları sırasında işlediği insanlık suçlarını anımsattığını söyleyen Göktepe, AKP hükümetinin korkutma politikasının Kürt kadınlarını yıldıramayacağını ifade etti.

Göktepe, "Bizler her türlü tiranlık, barbarlık ve faşizme karşı direnişi daha da güçlendireceğiz" diyerek, uluslararası toplum ve tüm insan hakları savunucularına AKP'nin vahşetine karşı Kürt halkıyla dayanışmayı yükseltmeleri çağrısında bulundu.


'TÜRKİYE'NİN SAVAŞ POLİTİKASINI PROTESTO ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Gösteride Yahudi Sanatçı Dror Feiler ile İsveç Barış Konseyi Başkanı Kemal Görgü de devletin Kürt halkına yönelik saldırılarını kınayan ve uluslararası dayanışmanın yükseltilmesinin önemine değinen konuşmalar yaptı. İsveç Hükümeti'nin Türk devletinin vahşetine ve Kürtlerin haklarının gasp edilmesine karşı sesiz kalmasının kabul edilemeyeceğini belirten Feiler, bir insan hakları savunucusu olarak Türk devletinin savaş politikasını protesto etmeyi sürdüreceğini söyledi. (Kaynak: ANF)