Bursa'da babaannesi ile yaşayan Alev Karaduman adlı kadın, sosyal medyada tanıştığı Şuayip Hasan Atçı'nın kendisini zorla alıkoymak istemesine karşı çıktığı sırada öldürüldü. Eve gelerek Karaduman'ı kaçırmaya yeltenen ve babaannesi Saime Zehra Karaduman tarafından engellenmeye çalışılan saldırgan, yanında bulundurduğu silahını çıkararak ateşledi. Kurşunların hedefi olan Alev Karaduman evin içinde yaşamını yitirdi. Saldırgan daha sonra aynı silah ile intihar etti. 

Olay yerine gelen sağlık ekipleri her iki kişinin de yaşamını yitirdiğini belirledi. Cenazeler Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatılırken, Alev Karaduman'ın, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada çalışan annesi Semra Karaduman, olayı haber alıp eve geldi. Eşi Almanya'da çalışan tek çocuk annesi Karaduman, gözyaşı döküp sinir krizi geçirdi. Semra Karaduman, ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay sonrası polise ifade veren Saime Zehra Karaduman, "Şuayip Hasan Atçı evimize geldi. Torunumu zorla götürmek istedi. Karşı çıkınca sinirlendi. 'Ben bu kıza buradan çıkartacağım' dedi. Ardından beni evden gönderdi. Silah seslerini duyunca eve girdiğimde gözlerime inanamadım" dedi.

Saldırganın Çanakkale'de askerlik yaparken izne geldiği ve bir daha birliğine dönmediği belirlendi.