Kocaeli'nin Körfez ilçesinde iki gün önce kendisine şiddet uygulayan ve tanınmayacak hale getirene kadar döven kocasını bıçaklayarak öldüren 29 yaşındaki Damla K., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak kaydıyla serbest bırakıldı.

Evrensel'in yer verdiği habere göre, verdiği ifadelerde, eşinin kendisine uzun süredir şiddet uyguladığını söyleyen Damla K., bugün Körfez Adliyesi'ne sevkedildi. Burada verdiği ifadelerde de kocasının kendisini öldürmekle tehdit ettiğini ve tartışma sırasında yalvarmasına rağmen öldürmek için vurduğunu belirtti.

Damla K., kendisine yönelik şiddetin eşi tarafından sık sık tekrarlandığını, korktukları için komşuların ve yakınlarının da müdahale edemediğini ve artık dayanacak gücü kalmadığını da dile getirdi.

Komşularının da aynı şekilde ifade verdiği Damla K., tutuksuz yargılanmak koşuluyla serbest bırakıldı.

BU KEZ KENDİNE SALDIRAN EŞİNİ VURDU

Geçen Cuma gecesi Kocaeli'nin Körfez ilçesinin Tütünçiftlik Güney Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Fikret K., sık sık şiddet uyguladığı eşi Damla K.'ye o gece yine saldırdı. Genç kadının yüzü, aldığı darbeler nedeniyle tanınmayacak hale geldi. İlerleyen saatlerde ise Damla K., uyuyan eşinin başına önce piknik tüpüyle vurdu, daha sonra da bıçaklayarak öldürdü.

Damla K.'yi polise kayınbiraderi teslim etti.