İzmir Mağdur Boşanmış Babalar Derneği’nin Başkanı Muhammet Özen, ulusal bir gazeteye verdiği röportajda, “Karılarını öldüren kahraman babaları alınlarından öpüyorum” sözleri nedeniyle yargılandığı davaya ikinci duruşmaya da katılmaması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Söz konusu röportajda kadınlar hakkında çıkarılan yasaların erkekleri mağdur ettiğini, mahkemelerin babaları ömür boyu nafaka ödemeye mahkum ettiğini, ödemeyenlerin ise cezaevine girdiğini ileri süren Özen, boşanıldığı zaman devletin erkeğin elinden her şeyi alıp kadına verdiğini savunarak, “Devlet erkek için iki seçenek sunuyor. Ya ömür boyu nafaka öde, ya da onu öldür diyor. Başka seçenek bırakmıyor” ifadelerini kullanmıştı.

SÖZLERİNİ SAVUNDU    

Öğretmenlik yapan Muhammet Özen’in söylediği bu sözleri üzerine eski eşi Hasibe Kabadayı’nın avukatı Pelin Yayalar ve İzmir Barosu Kadın Hakları ve Hukuk Araştırma Merkezi Sorumlusu Avukat Nuriye Kadan, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, “Bu hastalıklı zihniyet cezalandırılmalı” dedi. Savcılık ifadesinde sözlerinin arkasında olduğunu belirten Muhammet Özen, hakkında “Tahrik ve suçluyu övme” suçlarından 5 ile 10 yıl arasında hapis istemiyle İzmir 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

EŞİ ŞİKAYETÇİ OLDU     

İzmir 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan ikinci duruşmaya, tutuksuz yargılanan Muhammet Özen katılmazken, Hasibe Kabadayı ve avukatı Pelin Yayalar ile İzmir Barosu adına Avukat Nuriye Kadan, Sibel Şahin Engin ve Tacettin Üstündağ katıldı. Hakim Leman Çalışkan, sanığın belirtilen adresinden taşındığını, yeni adresinin tespit edilmesi için emniyete yazılar yazıldığını, gelen yazıda, emniyet görevlilerinin sanık ile telefon görüşmesi yaptığını, sanığın işlerinden dolayı İstanbul’da olduğunu, duruşma gününde gelmesinin bildirildiğini, ancak sanığın işleri nedeniyle İzmir’e gelmesinin mümkün olmadığını söylediğini zapta geçirtti.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI   

Duruşmada ifade veren şikayetçi Hasibe Kabadayı, “Sanık benim eski kocam olur. Boşanmamıza rağmen, tehdit ve hakaretleri ile fiziksel şiddeti devam ediyor. Gazetede yazılanlar hepsi doğrudur. Tehditleri gazetede yazıldığı gibi devam etmekte. Sanıktan şikayetçiyim. Cezalandırılmasını ve davalara katılmak istiyorum” dedi.

Hakim Leman Çalışkan, ikinci kez duruşmaya gelmeyen sanık Muhammet Özen, hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar verip, duruşmayı erteledi. (ZETE)