Kadınlar, Pazartesi günü Karaköy Vapur İskelesi’ndeki turnike görevlisi K.C.’nin Ayşegül Sönmez adlı kadını yumruklayarak darp etmesini dün iskelede protesto etti, K.C. hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

Bianet'ten Beyza Kural'ın haberine göre, Sönmez kardeşi ile birlikte Gezi Parkı’nın önce açılıp sonra kapandığı Pazartesi günü turnikelerden akbil kullanmadan geçme eylemi yapan kalabalıkla birlikte hareket etmiş bu sırada turnike görevlisi K.C., Sönmez’e yumruk atmıştı.

“Kadına yönelik şiddete son”, “Kadınlar yürüyor mücadele büyüyor,” “Erkek vuruyor AKP koruyor” pankartlarıyla iskelede yapılan protestoda basın açıklamasını okuyan Sönmez şunları söyledi:

“Bir ayı aşkın süren direnişte en önde olan kadınlar, iskele önünde hakkını aramaya devam etti. Kadın olduğumuz ve hakkımızı aradığımız için burada da erkek şiddetine maruz kaldık. Olayın üstünü kapatmak istediler ancak biz burada da susmadık, o görevlinin hesap vermesi gerektiğini söyledik ve gidip darp raporumuzu aldık.

“Biz kadınlar şiddetin her biçimiyle her an, her yerde karşı karşıyayız. Her gün beş kadının öldürüldüğü, yüzlerce kadının en yakınındaki erkekten şiddet gördüğü ülkemizde kadın düşmanlığı gün geçtikçe artıyor. Şiddeti uygulayanlar, öldürenler ise erkek devlet-yargı işbirliği ile korunuyor.

“Bizler yaşam hakkımızı savunmak için gereken gücün aramızda kurduğumuz kadın dayanışmasıyla mümkün olduğunu biliyoruz. Sokağa çıktıkça bizleri zapt etmek için şiddetini arttıranlar karşısında susmuyor ve korkmuyoruz. Başbakanından yargısına kadar erkek şiddetini yüreklendirenlere meydan okumaya devam edeceğiz.”

Açıklamanın ardından “ücretsiz ulaşım hakkımızı kullanıyoruz” diyen kadınlar turnikelerden akbil kullanmadan geçti. “Akbil basma turnikeden atla” sloganlarına ise kimi yolcular destek verdi.