Kampüs Cadıları 8 Mart çalışması yürüten 15 üyesinin ailelerinin aranarak emniyete götürülmesine ilişkin yaptıkları açıklamada, “Herkesi Kampüs Cadıları’yla dayanışmaya, 8 Mart’ta alanlarda buluşmaya davet ediyoruz” dedi.

Kampüs Cadıları, 8 Mart çalışması yürüten 15 üyesinin ailelerinin polis tarafından aranmasına ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube binasında basın toplantısı düzenledi. Açıklamaya polis tarafından aranan ailelerin yanı sıra, Halkevleri Kadın Sekreteri Nebiye Merttürk ve İHD Hukuk Komisyonu üyesi avukat Saliha Şahin katıldı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadın özgürlük mücadelesinin giderek yükseldiğini vurgulayan Hatice Göz, “Kadınlar kapitalizmin krizlerinin yükünü taşımak, erkek egemenliğinin bitmez tükenmez baskılarına boyun eğmek, kendisine biçilen sınırlar altında yaşamak istemiyor. Ve bunu belki de ilk defa bu kadar güçlü ve tüm dünyada enternasyonel bir dayanışma içerisinde haykırıyor” dedi.
 
15 KADININ AİLESİ ARANDI
 
8 Mart çalışmalarına katılan 15 arkadaşlarının ailelerinin ayrı ayrı arandığını ve iş yerlerinden alınıp emniyete götürüldüğünü söyleyen Göz, “Bir çay eşliğinde bizlerin nasıl bir ‘suç örgütü’ olduğunun anlatılması, nasıl bir çaresizlik içerisinde olduklarını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Kuruldukları günden bu yana, kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze, çocuk istismarına ve eril zihniyete karşı mücadele ettiklerini hatırlatan Göz, şöyle konuştu:

“Ahlaktan, namustan, ailenin kutsallığından bahsedip duranlar; ortalıkta elini kolunu sallayarak kadın öldüren katillere cezai indirimler uyguluyor. Esas suçların ve suçluların peşine düşmek yerine bunlara karşı mücadele edenlerle uğraşmayı hangi ‘ahlaka’ ve ‘hukuka’ sığdırabiliyorsunuz?”
 
‘KADINLARI SUSTURAMAYACAKSINIZ’
 
Kampüs Cadıları üyesi olmanın suç olmadığını, tam tersine kampüs cadıları üyelerinin taciz, şiddet, tecavüz karşısında kadın dayanışmasını büyüttüğüne vurgu yapan Göz, “Kampüs cadıları üyesi olmak, tüm kadınların ve çocukların sesi olabilmektir. Bizi susturamayacaksınız, kadınları susturamayacaksınız”  şeklinde konuştu.
 
Tüm kadınlar özgür olana dek mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Göz, son olarak şunları kaydetti: “Bizler mücadelemizin meşruiyetinden aldığımız güçle, saldırılarınız karşısında boynumuzu bir santim dahi aşağı eğmeyeceğiz. Bizi bu saldırılarla sindirebileceğinizi düşünüyorsunuz ya şimdi her zamankinden daha gür çıkacak sesimiz, daha fazla sokaklarda olacağız. Herkesi Kampüs Cadılarıyla dayanışmaya, 8 Mart’ta alanlarda buluşmaya davet ediyoruz”