Adana Kadın Platformu, tecavüz edildikten sonra katledilen Özgecan Aslan'ın yarın görülecek karar duruşmasına çağrı yaptı.

Özgecan Aslan'dan sonra hiçbir şeyin eskisi olmayacağının vurgulandığı açıklamada, "Öfkemiz isyanımız oldu, isyanımız kadın dayanışması olup hepimizi bir araya getirdi. Kadın katillerine, tecavüzcülere, tacizcilere, kadın düşmanlarına karşı öfkemiz Özgecan’la birlikte isyan olup her yeri sardı. Kadın düşmanlığının, gericiliğin karşısında kadınların eşitliğini ve özgürlüğünü esas alan mücadelemizi bugün hep birlikte büyütüyoruz." ifadesi yer aldı.

Erkeklerin, taciz, tecavüz ve kadın cinayetleri davalarında aldıkları indirimlerle neredeyse ödüllendirildiği vurgulanan açıklamada, "Diğer tarafta öz savunma hakkını kullandığı için müebbet hapisle cezalandırılan kadınlar var. Bizler biliyoruz; cumhurbaşkanından medyasına kadar kadın düşmanlığı besleniyor ve katiller cesaretlendiriliyor, mahkemeler tarafından uygulanan haksız indirimlerle kadın katilleri korunuyor. Ve yine bizler biliyoruz ki kadın katillerinden tek tek hesap soracak olan yine biz kadınlarız" denildi.

Özgecan Aslan'ın vahşice katledildiğini hatırlatan Adana Kadın Platformu, davaya sahip çıkmanın kadınların yaşam hakkına sahip çıkmak anlamına geldiği belirtildi.

Özgecan Aslan'ın katledilen ilk kadın olmadığı vurgulanan açıklama şu şekilde devam etti: "Bu dava Özgecan nezdinde tüm katledilen kadınların davasıdır, bu dava biz kadınların kendi yaşamlarına sahip çıkma davasıdır, bu dava kadın düşmanlarıyla hesap davamızdır.

3 Aralık Perşembe günü saat 9.00 da Tarsus adliyesinde görülecek olan Özgecan Aslan’ın karar duruşmasında tüm kadınları davaya ve yaşam hakkımıza sahip çıkmaya Tarsus Adliyesine bekliyoruz."