Kadıköy’de toplanan bir grup kadın hükümetin kadınlara yönelik uygulamalarını protesto etti.  Lisede evlilik, çocuklara türban gericiliği, kadın düşmanı kuşatmayı durduracağız” yazılı pankart açan kadınlara çevredeki kadınlar da alkışlarla destek verdi.

Halkevci Kadınlar üyesi yaklaşık 50 kadın saat 16.00da Kadıköy Boğa Heykeli önünde toplandı. Bahariye Caddesi’nden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne doğru yürüyüşe başlayan kadınlar yol boyunca “AKP elini bedenimden çek”, “AKP’den hesabı kadınlar soracak” ve “AKP sussun kadınlar konuşsun” sloganları attı.

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen grup adına Çağla Aydın isimli katılımcı bir basın açıklaması yaptı. Aydın yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Dini esasları, neoliberal-gerici iktidarının temel dayanağı haline getiren AKP, kendi fıtratına uygun olarak önce kadınları denetim altına alıyor. Eğitimde önce dini derslerin yoğunluğu artırıldı, imam hatip okulları hızla açıldı, lisede evlilik serbest hale getirildi. Ardından kılık kıafet serbestliği ile türban serbestliği getirildi. Kahkahanın şiddetiyle sarsılan erkek egemen düzen, daha da belirginleştirdiği iffetli-iffetsiz kadın ayrımı ile kadınlara haddini bildirmeye çalıştı. ’4 çocuk doğur, şiddet görsen de boşanma, kahkaha atma, hamile hamile sokakta dolaşma, fıtratında var itiraz etme kabüllen’ Her söylem bir dayatmaya dönüştü. Kadın düşmanlarının her lafı kadınların canına kast eden erkek şiddetini besledi. 10 yaşındaki kız çocuklarını, ailelerinin tercihi söylemiyle, elbirliğiyle toplu kapatılmaya maruz bırakmak, kadınları çocukluktan itibaren erkeklerin tahakkümüne sokmak, bu yolla kadın bedeninin denetlenmesi kadınların yaşam hakkına doğrudan bir saldırıdır. Kadınların fiziksel olarak yaşamlarına son veren kadın katillerinin de beslendiği bu düzene karşı mücadele kadınların özgür bir biçimde yaşama mücadelesidir. Hızla ilerleyen gerici, mezhepçi, kadın düşmanı politikaların ve tüm dayatmaların karşısında direniş hattını kadın dayanışmasıyla örgütleyeceğiz.”

Açıklamanın ardından göstericiler dağıldı. (zete)