Ankara Mamak’ta eşi tarafından vahşice öldürülen, Mamaklı kadınların şiddete karşı yürüttüğü mücadelenin simgesi haline gelen ve adı bir parka verilen Zülfü ile ilgili dava 29 Kasım Perşembe günü saat 10.50’da Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

'TAHRİK İNDİRİMİ DEĞİL, TAAMMÜDEN CİNAYET'

Ankara Kadın Platformu "Kimsenin namusu değiliz, tahrik indirimi değil taammüden cinayet" demek için Zülfü davasında çağrıda bulundu. Platform, saat 10.30’da Ankara Adliyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

KOCA 'NAMUS GEREKÇESİYLE İŞLEDİM' DEMİŞTİ

Zülfü ve Musa Öztürk çifti, 17 Eylül günü boşanma dilekçelerini vermek üzere gittikleri adliyeden evlerine döndükten sonra tartışmaya başlamış, eşi Zülfü'yü evde katletmişti. Zülfü'nün katili koca, yaptığı savunmada cinayeti "namus gerekçesiyle işlediğini" söylemiş, yaşadıkları bir tartışma sırasında "şoka girdiğini, dayanamadığını, hiç istemeden yaptığını ve pişman olduğunu" iddia etmişti.

MEDYANIN YORUMU: 'KOCASINDAN İZİNSİZ CEP TELEFONU KULLANDIĞI İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ'

Olay anaakım  medyada "kocasında izinsiz cep telefonu kullandığı için öldürüldü" ifadeleriyle yer almış, savcılık da katil kocanın ifadeleri doğrultusunda hazırladığı iddianamede “tahrik indirimi” talep etmişti.

KADINLARIN MÜCADELESİYLE ADI BİR PARKA VERİLMİŞTİ

Zülfü’nün katledilmesi karşısında Mamaklı kadınlar, kadına yönelik şiddete karşı bir kampanya başlatmıştı. Bölgede yaptıkları eylemle tepkilerini dile getiren kadınlar, Zülfü’nün adının mahalledeki bir parka verilmesi için imza kampanyası düzenlemiş, Zülfü Kadın Yaşam Parkı 18 Kasım günü düzenlenen bir etkinlik ile açılmıştı. (sendika.org)