İzmir'de HDP’li kadınlar 7 Haziran seçimleri için tüm kadınları erkek şiddetine karşı taraf olmaya ve HDP’ye oy vermeye çağırdı.

Kadına karşı uygulanan şiddetin esas sorumlusunun AKP olduğunuifade eden HDP’li kadınlar bir basın açıklaması yaptılar. AKP’nin nefret kusan söylemleri ve politikalarıyla kadına karşı adeta savaş açtığı kaydedildi.

Şiddetin her yönüyle kadınların günlük hayatının bir parçası haline getirildiğine dikkat çekilen açıklamada özetle şu görüşlere yer verildi: “Özgecan Aslan öldürüldüğünde bu son olsun diyen bizler, kendisine tecavüz eden kişiyi öldüren Nevin Yıldırım’a ceza indirimi yapılmamasını protesto ediyor, Mutlu Kaya’nın yanında oluyor, kocasının şiddetini sosyal medyada açıkladığı için şiddetle mücadele eden Ayşenur’a destek oluyor, Mahabad’ta tecavüz saldırısından korunmaya çalışırken ölen Ferinaz’ı unutmuyor, Rojava’yı DAİŞ çetelerine dar olan YGP’li kadınlardan, Arin Mirkan’dan, Kader Ortakkaya’dan, Sibel Bulut’tan güç alıyoruz. “

'KADIN TEMSİLİYETİNİN OLDUĞU PARTİLERDE POLİTİKA'

Kadınlara yönelik saldırılara karşı mücadelenin kadınların özgürleştiği güne kadar süreceğinin altının çizildiği açıklamada “ Kadın katillerine ceza indiriminin kaldırıldığı, şiddetin en ağır şekilde cezalandırıldığı, kadın emeğinin sigortalanabildiği, eşit ücret, eşit temsilin sağlandığı,kreş, kürtaj ve benzeri tüm hakların devlet güvencesi altına alınabildiği bir yaşamı kurmak için, kadın temsiliyetinin en güçlü şekilde sağlanabildiği partilerde politika yapıyoruz. Ve bu nedenle 7 Haziran seçimlerinde taraf oluyoruz, tüm kadınları HDP’ye oy vermeye çağırıyoruz” denildi.