TBMM Genel Kurulunda 17 Kasım Perşembe gecesi görüşülen Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na, AKP’li vekiller tarafından sunulan cinsel istismar suçu ile ilgili kanun teklifine tepkiler artarak devam ediyor.
 
Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu'nun çağrısıyla Kadıköy'de binlerce kadın bir araya gelerek önergeyi protesto etmişti.
 
Günlerdir ülkenin her yanında kadınlar farklı eylemlerle kanun teklifini protesto etmeye devam ediyorlar.
 
Yasanın görüşüleceği 22 Kasım salı günü de kadınlar siyah protesto eylemi gerçekleştireceklerini duyurdu.
 
Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu yaptığı açıklamada şöyle dedi:
 
Tecavüz meşrulaştırılamaz demek için siyah protestodayız.
 
Yarın cinsel istismarın aklanmasına yönelik tasarıya karşı tüm öfkemiz ve isyanımızla sosyal medya profillerimizi de sokakları da karartıyoruz. Fotoğraflarımızı #TecavüzMeşrulaştırılamaz ve #SiyahProtesto hashtagleriyle paylaşıyoruz.
 
Cumartesi günü, geçmişe dönük cinsel istismarın affı ve ileriye dönük rıza yaşının 15'ten 12'ye indirilmesine yönelik tasarıya "tecavüz meşrulaştırılamaz" diyerek tepki gösterdik, sokaklara döküldük. Kalabalığımız bize güç verdi, umut verdi.
 
Şimdiyse bahsi geçen yasa Meclis'e geliyor, "derhal geri çekin" demiş olmamız dikkate alınmadan oylamaya sunuluyor.
 
Salı günü, yani yarın bizler için simsiyah bir gün; istismarcıların, tecavüzcülerin evlilik yoluyla affedilmesinin Meclis'te görüşüleceği gün.
 
Siyah giyiniyoruz, pencerelerimizden siyah kumaş sarkıtıyoruz, siyah kurdele takıyoruz ve sosyal medya profillerimizi siyaha çeviriyoruz.
 
Ankara'da kadınlar sabahtan itibaren Meclis'in önünde eylemde olacak, biz de siyahlarımızla onların sesine ses katıyoruz; akşam 17.00'de tasarı oylanırken #SiyahProtesto'muzla sokaklara çıkıyoruz.
 
Cinsel istismar ve tecavüz biz kadınların, çocukların hayatlarını hedef alıyor. Hayatlarımızı karartmak isteyenlerin karşısında susmuyoruz; geceleri, sokakları, meydanları terk etmiyoruz.
 
22 Kasım Salı akşamı (YARIN) saat 18.00'de Beşiktaş'ta Hakan Pastanesi yanında buluşuyoruz.
 
Sessiz #SiyahProtesto'muzla sokakları kaplıyoruz, karartıyoruz"
 
(Ferda Sayın / Demokrat Haber)