Denizli'de akrabası tarafından tecavüze uğrayan H.İ. için,  "Kızım İçin Adalet İstiyorum İnsiyatifi" üyesi kadınlar Candoğan Parkı önünde eylem düzenledi.

ZANLI TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILMIŞTI

15 Yaşındaki H.İ. 26 Şubat 2013 tarihinde akrabası tarafından uyuşturucu kullandırılarak tecavüz edilmiş, babanın şikayeti üzerine zanlı A.Ç. önce tutuklanmış, bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Olaya tepki gösteren baba Ahmet İ. sosyal paylaşım sitelerinde imza kampanyası başlatmış, kısa süre içinde olaya tepkiler büyümüştü.

Konuya tepkisini gösteren "Kızım İçin Adalet İstiyorum İnisiyatifi"  Candoğan Parkı önünde bir araya gelerek, sık sık : "Kadınlar artık susmayacaklar, kadınız haklıyız kazanacağız" sloganları ve dövizler eşliğinde konuya dair bir basın açıklaması okudu. 

Grup adına basın metnini okuyan Gözde Sarma; "Tecavüz bir insanlık suçudur. Tecavüzcüler cezasız bırakıldıkça, haklarında beraat kararı verildikçe, elleri kolları serbest sokaklarda dolaştırıldıkça tecavüz suçları meşrulaştırılıyor. Davalara tepki gösteren kamuoyu tehdit ve saldırılara maruz bırakılıyor. Erkekleri, tecavüzcüleri koruyan yargının olduğu bir hukuk sistemine ve bu sistemi koruyan güçlere karşı direneceğiz. Biz kadınlar, erkek egemen sistemin baskısına, dayatmalarına, politikalarına karşı özgürlüğümüzü elde edene kadar mücadele edeceğiz. Tecavüzü görünür kılmak için taktığımız siyah kurdelelerimizle tecavüzü koruyanlara karşı, 7 Mayıs'ta Denizli Adliyesi'nde görülecek olan davaya kadar her Cumartesi saat:18.30'da burada adalet için H.İ. için nöbette olacağız. İnsanlığın yüzkarası olan bu davanın takipçisi olacağız. Tüm kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Kadınlar, basın açıklaması sonrası olaya tepki için imza kampanyası başlatarak oturma eylemi gerçekleştirdi.

İmza kampanyasına Denizli halkı yoğun ilgi gösterirken, H.İ.'nin babası Ahmet İ.'nin yazdığı bir mektup okundu. Ahmet İ. konuya duyarlı bütün çevrelere teşekkür ettiğini belirtirken, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Bu süreci başlattığımdan beri sesime ses katan sizlere teşekkürü bir borç bilirim. Sizler bu davaya dikkat çekmeseydiniz, adalet istemimde yalnız kalacaktım. İyi ki varsınız.  Desteğinizle kızımın nezdinde bana ve bizim nezdimizde tüm tecavüz mağdurlarını cesaretlendirdiniz. İnsanlığın ölmediğini, vicdan ve ahlakın hakim olduğu koca bir insanlık ordusunun varlığını koruduğunu gördüğüm için çok mutluyum. Bu süreçte bana destek olan; imza kampanyasını başlatan Ötekilerin Postası'na, Muhalefet Org'a, BirGün Gazetesine, Evrensel Gazetesine, CNN Türk'e, Ayşe Arman'a, DİHA'ya, Atılım Gazetesi'ne, öğrencilere, öğretmenlere, Milletvekili Hüseyin Aygün'e, İlhan Cihaner'e, Denizli KESK bileşenlerine, Kadın Dayanışma Platformu'na, İnsan Hakları ve Çocuk Mağdurları Dernekleri'ne ve ismini sayamadığım bütün destekçilere teşekkürlerimi sunuyorum"