Barış İçin Kadın Girişimi'nin çağrısıyla çok sayıda kadın örgütü tarafından 15 Ocak'ta başlatılan "Ölümden değil, yaşamdan yanayız" kampanyası, kadınlardan destek geldi.

Kürt illerinde yaşanan katliamlarına karşı barış kampanyası başlatan kadınlar, kampanyayı web sitesi ve sosyal medya ağlarında her kadını kendi ismiyle "Barış istiyorum çünkü…" yazılı mesajlar ile yaygınlaştırıyor.

BARIŞ İÇİN KADIKÖY'E

Kampanya kapsamında bin kadının katılımıyla 31 Ocak Pazar günü saat 13.00'de Kadıköy Meydanı'nda kitlesel bir eylem yapılacak.

Ayrıca kampanyaya katılan kadınlar barış, hakikat, müzakere ve çözüm kapsamında 100 karakteri aşmayacak sözlerini kâğıda, beze, eline, kuma, duvara, mutfak tezgahına, nereye isterse yazacak şekilde fotoğraflarını sosyal medyada paylaşıyor.

Paylaşılan mesajlar, 31 Ocak'ta barış ve hakikat hakkı için Kadıköy'de okunarak "Gelin Barışa 1000 Kadın olalım" çağrısı yapılacak.

NÖBETE KATILIM ÇAĞRISI

Öte yandan Kadıköy, Bakırköy ve Taksim'de kadınlar barış stantları açarak, barışı anlatacak ve barış için imza toplayacak.

Toplanan imzalar ise daha sonra 2 Şubat'ta, Ankara'da Meclis Başkanlığı ve Meclis'te bulunan siyasi parti temsilcilerin kadınlarına verilecek.

Kampanya 6-7 Şubat'ta Diyarbakır'da bin kadının katılımıyla yapılacak barış nöbet eylemi ile sonlandırılacak.

Barış İçin Kadın Girişimi ise tüm kadınları hem Kadıköy eylemine hem de direnişin kenti Diyarbakır'da barış nöbetine katılması çağrısında bulundu.

Kadınlar bin kadın hedefiyle Diyarbakır'a giderek barış nöbeti tutması bekleniyor.